Dolandırıcıların telefonlar üzerinden sim kartlarını klonlayarak kullanıcı verilerine ulaştığı ve başkalarının adına işlem yapabileceği belirtildi.

Dolandırıcıların sim kartları üzerindeki yeni yöntemi deşifre oldu. Şeytanın bile aklına gelmeyeceği yöntemi bulan dolandırıcılar çok kısa bir süre içerisinde sim kartınızı klonlayıp haberiniz olmadan sizin yapabildiğiniz bütün işlemleri rahatlıkla yapabiliyor.

EN GÜVENDİĞİNİZ KİŞİLERDEN GELEN MESAJLARA DİKKAT!

Bilişim Uzmanı Ali Murat Kırık CNN Türk'e katıldığı bir programda yapmış olduğu açıklamada, dolandırıcıların sim kartı klonlama işleminde kullandığı en yaygın yöntemlerden birinin kullanıcıların cep telefonlarına gönderdikleri linkler ve zararlı uygulamalar olduğunu belirti. 

Gelen linke ya da ekrana çıkan anlamsız bildirime tıklanması durumunda ise anında sim bilgileri uzaktaki bilgisayara aktarılıp dolandırıcıların sistemlerine ekleniyor. 

Bazı durumlarda ise yüklenilen zararlı uygulamalar sonucunda sizler telefonunuzda vakit geçirirken karşınıza bir bildirim ekranı çıkabiliyor ve yanlışlıkla o bildirimi onaylamanız durumunda dolandırıcılar zararlı uygulama aracılığıyla sim kartınızı kopyalamış oluyor.

Yorumlar 0 Yorum Var