Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın “Vaat değil, proje üretiyoruz” diyerek hayata geçirdiği teleferik projesi ile Kocaeli, 50 yıllık hayaline kavuşmuş oldu.

KOCAELİ PROJELERİYLE FARK YARATTI

Kocaeli, artık mavi bayraklı plajları, doğal yaşam alanları, uluslararası standartlarla işaretlenmiş doğa yürüyüş parkurları ile artık doğa, yaz ve kış turizminin gözdesi haline geldi

Kentin arka plana atılan turizm potansiyelini ortaya çıkaran ve şehrin tanıtımı noktasında da örnek çalışmalar hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bunda baş etmen konumunda..

50 YILLIK HAYALDİ 

Çalışmaları tamamlanarak hizmete alınan Kartepe Teleferiği ile Kocaeli, 50 yıllık hayaline kavuşmanın heyecanını yaşıyor. Kartepe Teleferiği kentin uzun yıllardır gündeminde olan ve bir kesim tarafından hayal olarak görülen bir projeydi. İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü'nü aynı anda izleme imkanı sunarak Samanlı Dağları'nın zirvesine ulaşım sağlayan teleferik projesi tamamen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kendi imkanları ile hayata geçirildi ve hayal gerçek oldu. Yerden 1421 m yüksekliğe ulaşan Kartepe Teleferiği için 9 bin 736 metre uzunluğunda çelik halatlar çekildi. Derbent ile Kuzuyayla istasyonları arasında çalışan teleferik, yeşil ile mavinin tonlarıyla iç içe yolculuk imkanı sunuyor. Teleferik projesinde, 10'ar kişilik 73 kabin hizmet veriyor. Saatte 1500 kişi kapasiteli teleferik hattında iki istasyon arasındaki mesafe 14 dakikada aşılıyor.
 

 

Yorumlar 0 Yorum Var