TSE Başkanı Şahin, Akkuyu NGS Projesi'nde 21,3 milyar liralık yerli malzemenin sanayicilerden tedarik edilerek projede kullanıldığını belirtti.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Mahmut Sami Şahin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Projesi'nin 'onaylı malzeme kuruluşu' olarak yetkilendirilmeleriyle verdikleri hizmetlerle, 21,3 milyar liralık yerli malzemenin sanayicilerden tedarik edilerek projede kullanıldığını belirtti.

TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, gazetecilere TSE'nin, uluslararası standardizasyon kuruluşlarında aktif görev üstlenen ve iş dünyasını ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda deney-muayene-gözetim-belgelendirme gibi uygunluk değerlendirme hizmetleri veren bir kuruluş olduğunu anımsattı.

Enstitünün, yaygın hizmet ağıyla değer ürettiğini aktaran Şahin, "Sanayicilerin yüksek kalitede, uluslararası standartlara uygun üretim yapmasına hizmet eden TSE, sadece ülkede değil, uluslararası alanda da tercih edilen, prestijli bir marka değerine kavuştu. Enstitü, dünyanın birçok ülkesindeki kuruluşlarla kurduğu güçlü iş ilişkileriyle sanayicilerimizin yaşayabileceği olası teknik engelleri kaldırıyor. Standartlara uygun ve kaliteli üretimi teşvik edecek çalışmalar yapıyor ve bunlarla ilgili belgeleri düzenliyor." dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var