Antalya'da bir kişinin ölümü, 17 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan teleferik faciasıyla ilgili ANET'in eski genel müdürü mevcut Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanması üzerine CHP'liler cezaevi önüne çadır kurup eylem yaptı.

Antalya'da 12 Nisan'da yaşanan teleferik faciası ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, teleferik hattını işleten ANET'in önceki genel müdürü ve son seçimlerde CHP'den Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz'ün de aralarında olduğu 5 kişi 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan tutuklanmıştı.

CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün ifadesinde "Yaklaşık 6,5 yıl teleferikle ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadık. Kazadan önce yapılan ağır bakım ve yıllık bakımlarla ilgili hiçbir bilgim bulunmamaktadır. Tek sorumlu benmişim gibi gösterildi" dediği öğrenildi.

Uzmanlar tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda bakım, onarım ve denetimde kusurlar olduğu belirtilerek, kazanın, deformasyona uğrayan cıvataların kopmasından kaynaklandığı, bakım sözleşmesinde yer almasına rağmen bağlama elemanlarının kontrolünün yapılmadığına dikkat çekildi.

Faciada ihmali olanların tutuklanmasına tepki gösteren CHP'lilerin cezaevi önünde çadır kurup, eylem yapması 'pes' dedirtti.

Yorumlar 0 Yorum Var