Son 5 ayın en çok kazandıranı tavuk eti oldu. Anlaşılmaz bir şekilde yükseltilen tavuk eti fiyatları tüm ekonomi kurallarını da altüst etti. Çünkü son 5 ayda fiyatı yüzde 172 oranında artış gösterdi. 

ENFLASYONUN ÇOK ÖTESİNDE

Türkiye enflasyonla mücadelede yürüttüğü politikaları sürdürüyor. Ancak restoran ve kafelerdeki fahiş artışlar enflasyonun çok ötesine geçmiş durumda.

MECLİS'TE GÜNDEM FAHİŞ FİYAT!

Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyatla mücadelede caydırıcılığın artırılması için yeni adımlar atıyor. Bu kapsamda 'fahiş fiyatla mücadele yasası' için çalışmalara başlandı. Konuyla ilgili taslak metni hazırlandı. Son şekli verilecek düzenlemenin önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulması bekleniyor.

TAVUK ALTIN, DOLAR VE FAİZİ KATLADI

Ne dolar ne altın ne de faiz tavuk fiyatlarındaki artış hızına yetişemedi. Son 5 ayda tavuk eti fiyatları piyasa koşullarıyla izah edilemeyecek bir şekilde yüzde 172 arttı. Dolar 5 ayda yüzde 10, 47, altın yüzde 26,7 arttı. 

 

Yorumlar 30 Yorum Var
  • yılmaz 22.04.2024 19:55
    İnsanlar kırmızı et yiyemediği için tek çözüm tavuk eti olunca sürüm de fazla olunca fırsata çevirdiler. arz talep meselesi. Ramazan da 105 tl olan yumurta nedense 80 tl ye düştü. Poşette sadece gramaj ve son kullanım tarihi var.
  • Ahmet 22.04.2024 18:44
    Altın ve gümüş Allah değer vermiştir..anlayan anladı
  • Şeref 22.04.2024 17:49
    millet ancak tavuk eti alabiliyordu onunda farkına varıp uçurdular geh bili bili geh bilili .ŞİMdi millet mantar yese mantarı da altınla yarıştırırlar . Farketmez abii millet ucuz ne bulursa yiyecek üç ay sonra altınla yarıştırılır
  • Yücel 22.04.2024 16:54
    Bizim bu milletimizdeki açgözlülük olduğu sürece bunun önüne geçilmez.Kanun Nizamda boşluk varsa hiç geçilmez.Yazik bu millete ne et ne tavuk ne zeytin peynir yumurta yiyemez oldu.Bu ufacık çocuklar ne ile beslenecekler soruyorum.?Savaş altında olan Avrupa'da dahi hiç bir ülkede gıda asla ama asla zamlanmaz.Bu ülke bitmiş insanlık ölmüş haram havada uçuşuyor
  • serkan 22.04.2024 16:30
    Tavuk eti ithal edeli ne artıyor ise ithal edelim yoksa esnafta dürüstlük kalmadı
Daha fazla yorum görüntüle