Altında yaşanan son gelişmeleri değerlendiren Şirin Sarı, altının jeopolitik risklerden etkilendiğini belirtti. Altındaki sürecin Şubat itibariyle başlayarak bir buçuk ay içerisinde altının yüzde 25 bandında değer kazandığını dile getiren Sarı, bu hafta altın tarafında satış baskısının etkisi olduğunu kaydetti.

İsrail ve İran arasındaki misillemenin altın fiyatlarını etkilediğini belirten Şirin Sarı, dolar endeksinde bu hafta itibariyle düşüş beklediklerini belirtti. Ons altın tarafında Merkez Bankaları, özellikle Çin başta olmak üzere alımlarına devam ettiğini söyleyen Sarı, Ukrayna-Rusya savaşı ile hızlanan alımların İsrail-Filistin geriliminde daha da artığını kaydetti. Şirin Sarı, bu durumun küresel yatırımcıları altın alımına yönlendirmekte olduğunu belirtti.

 ‘Bu seviyelerden altın alınır mı?’ sorusunu yanıtlayan Uzman Şirin Sarı, altın almak için yatırımcılara fiyatının oturmasını beklemenin daha faydalı olacağı konusunda uyarılarda bulundu. Ons altında 2,200 dolar seviyesine kadar bir gerileme görülebileceğini belirten Sarı, gram altının da 2,300-2,400 bandına kadar bir düşüşü beraberinde getirebileceğini açıkladı. Şirin Sarı, altın yatırımcısına bekleyerek gelişmeleri takip etmesini önerdi.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek