İki kez hesabı çalınan Ruhi Çenet'in kanalı geçtiğimiz günlerde yine çalınmıştı. Aradan bir hafta geçtikten sonra ise Çenet'in 8 mlyondan fazla olan takipçiye sahip olan hesabı üçüncü kez çalındı.

İlk iki vakada hesap üzerinden kripto borsası ile ilgili yayınlar yapılmıştı. Üçüncü kez çalınışında ise hesap üzerinden uzay ile ilgili video yayınlandı. Ayrıca kanal resminde de SpaceX şirketinin logosunun yer alması dikkatlerden kaçmadı.

"RUHİ ÇENET'E RUHİ ÇENET'TEN DAHA FAZLA BENZİYOR" DEDİRTEN TEKNOLOJİYİ KULLANDILAR!

Hackerlar çok geçmeden Ruhi Çenet'in hesabı üzerinden deep fake teknolojisiyle oluşturulmuş akılalmaz bir video paylaştılar. Gerçeğinden ayırt edilemeyen videoda Ruhi Çenet'in kopyasına söylettirilmiş yanıltıcı bilgi paylaşıldı. Vidodaki Ruhi Çenet'in deep fake kopyası;

'Tebrikler, Siz kazandınız!' başlığıyla yayınlanan videoda, Ruhi Çenet'e 'bana lütfen verdiğim mail adresinden mail atın' cümlesini kurarak takipçileri avlamaya çalıştı.

Videoda görüntü dışında dikkat çeken bir diğer detaylar ise sesin son derece aynı olması ve Ruhi Çenet'in konuşurken ki mimiklerinin tamamen gerçeğinden ayrıt edilemeyecek kadar net görünmesiydi.

Yayınlanan video kısa bir süre içerisinde yayından kaldırıldı. Ruhi çenet ise yayınlanan video hakkında herhangi bir yorum yapmadı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Akn 08.05.2024 10:46
    Ulan böyle deep fake mi olur. Deep fake nin bazı ayırt edici özellikleri var. ağız şekli aynı, adam diksiyonlu konuşuyor zaten. Bizi yiyor olmasın bu.