Altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ahlatcı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yücel Tonguç Erbaş, yaz aylarına doğru ons altının 2,400 dolar bandını, gram altının ise 2,500’lerin üzerine gidebileceğine yönelik tahminlerde bulundu.

ALTIN FİYATLARINDA SERT YÜKSELİŞ!

Gram altında aşağı yönlü bir hareketten ziyade hem TL hem de dolar ile daha paralel seyredeceğini belirten Yatırım Uzmanı Tonguç Erbaş, Amerika’dan gelen işsizlik ve istihdam vurgusu ile doların küresel piyasalarda değerini düşürdüğünü ifade etti. Erbaş, ons altının Fed’in faiz indirimi ve istihdam verilerine odaklandığını gözlemlediklerini söyledi. Tonguç Erbaş, Amerika’da istihdamda bozulma verilerinin devam ettiği senaryo için “Bu bozulma faizlerin daha erken inebileceğini gösterir. Dolayısıyla bu durum ons altının yukarı çekileceğini gösterir. Gram altının da yukarı yönlü hareket etmesine neden olabilir” diye konuştu.

Son haftalarda altında iyileştirici bir düzeltmenin olduğunu ifade eden Erbaş, altında yataylaşmanın olduğunu belirtti. Erbaş, yaz aylarına doğru ons altının 2,400 dolar bandını, gram altının ise 2,500’lerin üzerine gidebileceğine yönelik tahminlerde bulundu.

Yorumlar 0 Yorum Var