Alman Hava Kuvvetleri, ordunun hizmetindeki Heron 1 tipi İHA'ların yerine İsrail'den kiralanan Heron TP İHA ile ilk resmi uçuşunu bugün gerçekleştirdi. 

Uzaktan Kumandalı Uçak Sistemi (RPAS), IAI, İsrail Savunma Bakanlığı Savunma Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü (DDR&D) ve Airbus arasındaki ortak girişimin bir parçası olarak Alman Savunma Bakanlığı'nın benzersiz gereksinimleri için özelleştirildi.

Heron TP, başlangıçta keşif gözetleme görevi için düşünülüyordu. Ancak 2022 yılında Alman meclisinde uzun süren tartışmaların ardından silahlandırılmasına karar verildi.

Heron TP, Alman Silahlı Kuvvetlerinin Afganistan ve Mali gibi yurtdışı görevleri durdurmasının ardından yeni rol arayışındaki kabiliyetlerini geliştirmeyi planlıyor. Yakın gelecekte Almanya ordusu silahlı İHA operasyonları için Heron TP'yi kullanmayı değerlendiriyor.

HERON TP İHA

Heron TP İHA, İsrail merkezli IAI tarafından geliştirilmiştir. 1200 hp güç üretebilen PT6 turboprop motoruyla 30 saatin üzerinde havada kalarak 45.000 feet irtifaya erişebilmektedir. 5.670 kg’lik maksimum kalkış ağırlığı ile 2.700 kg faydalı yük taşıyabilmektedir.

Heron TP, çeşitli elektro-optik/kızılötesi (EO/IR) sensörler ile radar sistemleriyle donatılmıştır. Yüksek çözünürlüklü gündüz kameraları, lazer işaretleyici ve kısa mesafe kızılötesi sensörlerini bulunduran IAI M-19HD EO faydalı yükünü taşıyabilmektedir. Buna ek olarak İHA; genişletilmiş menzillerde uydu haberleşme sistemi (SATCOM) ve otonom taksi, kalkış-iniş sistemine (ATOL) sahiptir. İHA, görüş hattında (Line of Sight) ve görüş hattının ötesinde (Beyond Line of Sight) veri aktarımı (~1000 km) yapabilmektedir.

ALMANYA'NIN İHA MACERASI 2021'DE 800 MİLYON EURO’LUK FİYASKO İLE SONUÇLANMIŞTI

ABD’nin en stratejik İHA sistemlerinden biri olan Global Hawk’ın Almanya’da imalatı, 800 milyon Euro’luk fiyasko ile sonuçlandı. Bir türlü göreve başlayamayan ve gerekli verim alınamaması nedeniyle üretilen prototip Berlin’deki Askeri Müze’ye kaldırıldı. Kalan parçalar ise NATO’ya devredildi.

Almanya ile ABD arasında imzalanan anlaşmaya göre Northdrop Grumman’ın RQ-4 Global Hawk İHA sisteminin Avrupalılaştırılmış versiyonunun geliştirilmesi ve üretimi konusunda çalışmalar başlamıştı. Toplam 800 milyon Euro’luk anlaşma 2012’de imzalanmıştı.

Yorumlar 35 Yorum Var
  • Dede 17.05.2024 17:28
    Almanya bizden almalı lobi yapmalıyız İsrail'e Almanya'yı esir almiş erdgan iş adamlariyla dünya turuna çıkmalı yatırıma cahirmali şirketleri
  • kayseri38 16.05.2024 16:51
    koskoca almanya insansız hava aracı yapamıyormu? hayret verici birşey.
  • (*Ottomans (* 16.05.2024 03:49
    Hitler planı İsrail'e göçü hızlandırmak için oynanan bir senaryodur.1944 lerde Hitler var 1948 de İsrail kuruldu...!!! O zaman Siyonistlerin oynadığı oyunun yadudiyi öldürme korkut oyunu ki İsrail'e tüm Yahudiler işlerini güçlerini zaruri bırakıp korkarak İsrail'e sığınsın projesi ki Fransa 2 saldırı, İspanya'ki saldırı Türkiye'deki yılbaşı saldırısı araştırmak lazımdır. bu kadar basit.
  • verme 16.05.2024 01:07
    israil usa o kazigi biz yillarca yedin almanyanin dustugu duruma bak kendini koruma imkani yok ordan burda umut bekler emir alir israil bunlari iyi ele gecirmis domal dese o dk agzi acik bomalir bunlar
  • Osmanlı Torunu 16.05.2024 00:45
    Acaba Yahudi yerine Bosna Müslümanlarını yakmasın
Daha fazla yorum görüntüle