ABD'li LIFT Aircraft şirketinin geliştirdiği uçan araba “HEXA”, Japonya'nın Tokyo kentinde ilk gösteri uçuşunu gerçekleştirdi. Üzerinde 18 adet pervane bulunan tek kişilik uçan araçlar 250 kiloya kadar ağırlık taşıyabiliyor.

"HAVA TAKSİ GİBİ DE KULLANILABİLİR"

LIFT Aircraft CEO’su Matt Chasen o kadar da uzak olmayan bir gelecekte uçan hava aracının şehir içinde de hava taksisi olarak kullanılacağını vurgulayarak “Günümüzün kamusal ortamı, bu uçakların ulaşımına izin vermiyor. Teknolojiyle kamu güveni inşa edeceğiz. Bu gerçekleştikten sonra, insanların belirli türdeki uçuşları için bu kişisel hava taksilerini kullanmak istemesi kaçınılmaz.” dedi.

Federal Havacılık Dairesi bu tür araçlar için pilot lisansı aramıyor fakat drone helikopter şimdilik sadece gündüz uçuş yapabilecek.

Yorumlar 23 Yorum Var
  • Zeki 18.05.2024 15:03
    Bu dünya sizin ey kâfiller ammaaa cenned bizimmmmm
  • İbrahim 18.05.2024 01:42
    Ölüm riski yüksek füzyon teknolojisi olması lazım jet motorlu bu basit dron
  • fani 17.05.2024 18:47
    İyide ses veriyor ha
  • Realist 17.05.2024 18:37
    Bir nevi helikopterden başka bir şey olmayan bu hava araçlarını UÇAN ARABA diye tutturmak ne demektir. Bize Hollywood filmlerinde, çizgi filmlerde yıllarca izlettirdikleri UÇAN ARABALAR bunlar değildi. Tekerlekleri içe giren birden yukarı sağa sola hareket edebilen ve çok hızlı uçabilen aynen lüks spor arabaları andıran araçlardı. Böyle UÇAN ARABA mı olur bi ..... gidin
  • Realist 17.05.2024 18:37
    Bir nevi helikopterden başka bir şey olmayan bu hava araçlarını UÇAN ARABA diye tutturmak ne demektir. Bize Hollywood filmlerinde, çizgi filmlerde yıllarca izlettirdikleri UÇAN ARABALAR bunlar değildi. Tekerlekleri içe giren birden yukarı sağa sola hareket edebilen ve çok hızlı uçabilen aynen lüks spor arabaları andıran araçlardı. Böyle UÇAN ARABA mı olur
Daha fazla yorum görüntüle