İstanbul'un turistik bölgelerindeki ATM'lerden para çekmek isteyen turistlere yardım etme bahanesiyle yaklaşan ve 'bankamatik kartınızı yuttu' yalanıyla kredi kartlarını el çabukluğu ile çalan 3 şüpheli yakalandı. Olay anları güvenlik kameralarına yansırken, şüphelilerin çaldıkları kartlarla pos cihazlarından dünyadaki liralık para çektikleri iddia edildi.

İstanbul'un turistik bölgelerindeki bankamatik önlerinde meydana gelen işletme ve dolandırıcılık olayları üzerine polis ekipleri soruşturma başlattı. Polis, muaf ifadelerinin ardından güvenlik kameralarını incelediğinde şüphelilerin suç işledikleri anların görüntülendiğini belirledi. Görüntülerde, ATM'lerden kredi kartı ile para çekme isteyen parçaların yanında yardım etme ile yaklaşan şüphelilerin el hızlılığı ile kredi kartlarını çaldıkları görüldü. Mağdurlara "makine kartınızı yuttu. Şimdi sabah banka şubesinden geri yararlanın" diyen şüphelerin, onların ayrılmasının ardından posta makineleriyle kartlardan dünya çapında liralık harcama işlemleri tespit edildi.

Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan, kamera kayıtlarının takibi sonucu kimlikleri tespit edilen şüpheliler Mazlum Y. (28), Fırat Y. (34) ve Mehmet A. (31) gözaltına alındı. Şüphelilerin 8 ayrı olayda başarısız oldukları iddia edilirken, daha önceden suç kaydının yapıldığı öğrenildi.

Asayiş şube müdürlüğünde işlemler yapıldıktan sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden Mehmet A. tutuklanırken, diğer iki şüpheli adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı.

Yorumlar 24 Yorum Var
  • Vatandaṣ 18.05.2024 06:02
    Çay ikram edip, evlerine kadar bırakırlar.
  • Aktolga 18.05.2024 05:47
    Suçlular serbest olsunlar ülkemizde insanlar rahat yaşamasınlar. Böyle düzen olmaz. Avukatlar mı işsiz kalacak.
  • Özel biri 18.05.2024 01:58
    Adli kontrol ve serbestler tutuklasaniz sizi döverler diyemi korkuyorsunuz
  • Misafir1 18.05.2024 00:36
    Isimlerden mesrepleri belli. Yazik bu bolgemiz en dindar bolgeydi. Pkk girince is degisti.
  • Bekir ozan 18.05.2024 00:04
    Yazıklar olsun adlı kontrolde neymiş ya huu
Daha fazla yorum görüntüle