İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Norveç, İrlanda ve İspanya'nın bağımsız Filistin devletini tanıyacaklarını açıklamasına tepki gösterdi.

Netanyahu, X platformundan yaptığı görüntülü paylaşımda, "Birkaç Avrupa devletinin Filistin devletini tanımaya kararlı olmaları terörü ödüllendirmektir." ifadelerini kullandı.

Atılan bu adımın "barışı sağlamayacağını ülkesinin buna kesinlikle onay vermeyeceğini" kaydeden Netanyahu, Filistin devletinin bir "terör devleti" olacağını savunarak, İsrail'in Gazze'de savaşı sürdüreceği konusunda meydan okudu.

Norveç, İrlanda ve İspanya, Filistin'i, uluslararası hukuka ve ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarına uygun şekilde 1967 sınırlarıyla 28 Mayıs'ta tanıyacağını duyurmuştu.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Cicek 23.05.2024 09:57
    Filistin halkı çocukları için dünyadaki insanlar aynı ibrahimi ateşe atarlarken İbrahim'in doğruyu söylediğine inanlar peygamberimizin yanında durup onu savunmuslardi bunlardan birde küçük bir karıncaydı karınca ağzında su taşıyor ona bu su küçük atesi söndürmez deselerde ben yerimi belli ediyorum yani gücüm yettiği kadar. Ne oldu ateş sönüp güller le doldu toprak yumuşacık oldu
  • Nrveç,İrlnd,İspny 22.05.2024 23:52
    Netanyahu imansızı ve insan kantina donmayan vampir imansız. Şimdi hangi yalan fırıldaklarla dünya insanlarıni kandırmaya çalışacaksın bakalım. Şeytana inanan sıyonistler sonunuz geldi hepinizin
  • İnsan 22.05.2024 23:32
    Aşağılık vede Lanetli İTrail. bu domuzu görünce sinirlerim tavan yapıyor.dünyanın en aşağılık mahlukatları.