Seçim öncesi başıboş köpeklerin toplatılması yönünde açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın, bugün İslam dinini referans göstererek yaptığı ‘muhalif’ açıklamanın temelsiz olduğu belirtildi.

Fatih Erbakan, “Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına kesinlikle karşıyız. Bu inancımıza uygun olmayan bir davranıştır. Bazı batı ülkelerinde bu yapılıyor olsa bile onları taklit etmemiz doğru bir davranış değildir.” demişti.

İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi (İFAM) Kurucusu ilahiyatçı Dr. İhsan Şenocak, Peygamber Efendimiz döneminde başıboş köpeklerin itlaf edildiğini söyledi.

İhsan Şenocak Hoca, “Peygamberimiz, Medine’de başıboş köpeklerin öldürülmesini emretti. Sahabe de çoban ve bekçi köpeği hariç başıboş köpekleri öldürdü.” dedi.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Misafir 26.05.2024 13:11
    Sen orada mıydın İhsan hoca bu kadar basit mi. Ya doğru değilse peygambere iftira atıyorsan ne olacak. Bu kadar köpeğin katledilmesine fetva veriyorsun. O zaman şunu söyle saldıranlarla ilgili lokal çözüm üretilir. Şimdi diğer saldırmayan köpekleri mahsun köpekleri hangi hak vicdan fetva ile öldüreceksin.
  • Misafir545454 24.05.2024 21:30
    Otoyolda önüme cıkan köpek aırbeği açtı tanpom parçalandı 8000 tl ye yakın masraf ölümden döndüm ne konuşuyorsunuz alayı öldürülsüm umrumda değil gel o zaman zararımı öde öyle bol keseden konuşmak yok
  • Çiçek 24.05.2024 20:56
    simsiyah köpekler kötü ırk diye duymuştum. Oldurulsun denilmiş her halde hayvan insana saldiriyorsa tehlikeli olanlar için oldurulsun denilmiş her halde
  • Emekli 24.05.2024 20:42
    Kütüb-i Sitte de ihsan Şenocak hocanın anlattığı gibi geçiyor, av, çoban, bekci veya koruma amaçlı köpeklere ruhsat var, diğerleri öldürülebilir.
  • Ahmet41 24.05.2024 20:35
    İnsanlar. Azdikca. Köpeklerde. Azar. Insanlar. Azmadikca. Kopeklerde. Azmaz. Yani. Insanoglunun. Elinde. Nasil. Ama. Guzel. Dimi. Yorum
Daha fazla yorum görüntüle