Amerika'nın Oregon eyaletinde bir rodeoda, kaçan boğa yüzünden kaotik sahneler yaşandı. Yetkililer, aralarında şerif yardımcısının da bulunduğu çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi. 

BOĞA FİRARDA

Yetkililer, bir rodeo boğasının Oregon'daki bir arenayı çevreleyen çitlerden atlayarak otoparka doğru koştuğunu ve görevliler boğayı yakalamadan önce en az üç kişiyi yaraladığını söyledi.

TELEFON IŞIKLARI MI TETİKLEDİ?

Sisters kentindeki 84. Sisters Rodeosu'nda Cumartesi gecesi, bir hayran tarafından çekilen videoya göre, gecenin son boğa sürüşünden önce boğa arenada koşarken, çoğu cep telefonu ışıklarını yakmış olan kalabalık Lee Greenwood'un "God Bless the U.S.A." şarkısına eşlik ediyordu.
Yayınlanan videolarda boğanın bir imtiyaz alanından geçtiği, bir çöp kutusunu devirdiği ve insanların kaçıştığı görülüyor.

DERNEKTEN AÇIKLAMA

 Sisters Rodeo Derneği Pazar günü yaptığı açıklamada "boğanın üç kişiyi yaraladığını ve bunlardan ikisinin yerel bir hastaneye nakledildiğini" söyledi. Dernek, Rodeo hayvancılık uzmanlarının boğayı hayvan ağıllarının yanında emniyete aldığını ve bir ağıla yerleştirdiğini söyledi.

VEKİLLER YARALANDI

Deschutes İlçesi şerif çavuşu Joshua Spano olay yerine çok sayıda ambulans çağrıldığını söyledi. Teğmen Jayson Janes Pazar günü yaptığı açıklamada, milletvekillerinin hayati tehlike arz etmeyen yaraları olduğu ve bir hastayı hastaneye naklettiğini ve bir milletvekilinin de boğanın kaçışına müdahale ederken hafif yaralandığını söyledi.

'BOĞA SİNİRLENDİ'

Danielle Smithers, kalabalık müzik eşliğinde şarkı söyleyip sallanırken Parti Otobüsü adlı boğa, at sırtındaki iki biniciyle birlikte ringde tur atarken cep telefonunun ışığına sinirlendi ve rodeo hayranlarının arasına daldı.

O ANA KADAR HERŞEY NORMALDİ

Smithers, "boğayı kaydetmeye başladı, sadece onu takip ediyordum, döngüsünü yapıyordu ve videomdaki ikinci döngüsünün etrafından gelmeye başladığında, çitin üzerinden geçti" dedi.

RİSK HER ZAMAN VAR

Profesyonel Rodeo Kovboyları Derneği, Cumartesi günü yaşanan olayın "rodeo son derece eğlenceli bir spor olsa da, çok nadir durumlarda bazı riskler de oluşturabileceğini" hatırlattığını söyledi.

Dernek, "PRCA, bu korkutucu ve çok nadir görülen olaydan etkilenen veya yaralananlara düşüncelerimizi ve iyi dileklerimizi gönderiyor" dedi.

Yorumlar 29 Yorum Var
  • Kötü Ayşe 11.06.2024 08:16
    Iki Horoz veya Köpek doğal olarak dahi döğüştüğünde Üçüncü dünya ülkelerine parmak sallayarak barbar vahşiler diye geri kalmışlıkla itham eden bu iki yüzlü batılılar Festival halinde rodeolar da hayvanları zevk için eziyet ederek katliam eden Batının ikiyüzlülüğü hiç şaşırtmıyor!
  • verme 11.06.2024 03:50
    hepsi geberse idi
  • Aydın09 11.06.2024 03:39
    Boğayı esefle kınıyorum..yaralamış..öldürememiş..
  • Ziyaretci 10.06.2024 23:54
    Yasasin boga,bu haydutlara bu az bile..
  • Muhsin 10.06.2024 23:37
    Eee herkesin bir derdi var. bizim derdimizde... ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN RIZASINI RAHMETİNİ BEREKETİNİ FAZLINI KEREMİNİ İHSANINI İKRAMINI LUTFUNU NURUNU RIZKIMIZI MAĞFİRETİNİ MERHAMETİNİ RIZASINI SEVGİSİNİ HOŞNUTLUĞUNU VE DOSTLUĞUNU KAZANMAK. ALLAHIN HUZURUNDA OLMAK. ALLAHA KAVUŞMAK. bizim derdimizde bu... çok şükür çaresinide bulduk. ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHA İMAN ETMEK
Daha fazla yorum görüntüle