Ulaşımda 43 ilinin geçiş güzergahı olan "kilit kavşak" Kırıkkale'de, artan trafik yoğunluğunu yönetmek ve vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla, polis ve jandarma ekipleri tarafından kapsamlı denetimler gerçekleştirildi. Bu denetimlerde, teknolojinin en yeni araçlarından biri olan dronlar da etkin bir şekilde kullanılarak havadan trafik kontrolü sağlandı.

Ekipler, özellikle ticari taksilere yönelik de denetimlerini yoğunlaştırdı. Sürücü ve yolcuların Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusu yapıldı. Polis ekipleri, emniyet şeridini ihlal eden sürücülere yönelik sıkı denetimler gerçekleştirdi. Havadan yapılan denetimlerle emniyet şeridini kullanan araçlar tespit edildi, sürücülerine de 6 bin 440 lira cezai işlem uygulandı.

Alınan bu sıkı önlemler sayesinde vatandaşların bayram tatilini daha huzurlu ve güvenli geçirmeleri amaçlanıyor. İl Emniyet Müdürlüğü sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, denetimlerin bayram süresince de devam edeceği ve vatandaşların güvenliğinin en üst seviyede tutulacağı bildirildi.

Ankara-Kırıkkale D200 kara yolu üzerindeki Yahşihan ilçesinde zaman zaman trafik yoğunluğu artarken, Kırıkkale-Kayseri D765 kara yolunda da araç trafiğinin akıcı şekilde ilerlediği görüldü. Kara yolları ekipleri ulaşımın aksamaması ve trafiğin akıcı şekilde ilerlemesi için bölgedeki bazı kavşakları, beton bariyer ve uyarı levhalarıyla kapattı.

 

Yorumlar 11 Yorum Var
  • Zgc 16.06.2024 10:51
    Kırıkkale geçilmez desek yeri. İnsan sinir krizi geçiriyor. Hız sınırı 50 70. Bitmiyor lanet bi yol. Radara girelim diye mi böyle anlamıyorum. Sehirler arası yollara bi çözüm bulunmalı. Yaw uzun yola çıkan biri için 50 km boyunca saatte 50 km hız 70 km hız eziyettir.
  • vatandaş 16.06.2024 10:09
    Allah aşkına şu Kırıkkale giriş çıkışında acil durum şeridini işgal eden sürücülere müsade etmeyin artık... bayram dönüşü bütün türkiye o yolu kullanıyo... her seferinde kavga ediyoruz yahu...
  • Qqq 16.06.2024 09:44
    Meko can adam kırıkkale deki samsun yolundan bahsediyor sen istanbul samsun arasından bahsediyor sunn
  • Ay üssü Alfa. 16.06.2024 00:36
    Polisin gözü önünde emniyet şeridinden geliyorlar, korna çalıyorum polise, işaret ediyorum geç geç diyor. Demem biraz daha uzatsam bana ceza yazacak. Birileri ülkenin fişini çekiyor.
  • Meko 16.06.2024 00:29
    Samsun yolundan alternatifsiz olduğunu söyleyen arkadaşıma İstanbul'un Samsun arası Kuzey Marmara otobanın akyazı'ya kadar giden kısmı Samsun'a kadar yapılacak İnşallah yakında birkaç seneye biter hayırlı bayramlar
Daha fazla yorum görüntüle