Gazze Şeridi’nde savaşacak asker bulamayan İsrail’in askerlikten muaf tutulan Haredileri zorla askere alma kararı üzerine Ultra Ortodoks Yahudiler sokaklara döküldü, polisle çatıştı.

HABER7

Terör devleti İsrail çatırdıyor.

Savaş kabinesinin dağıldığı, hükümetin düşme aşamasına geldiği, ekonomisinin tarihin en kötü seviyesine gerilediği, esir takası anlaşması yapılması için her hafta kitlesel eylemlerin yapıldığı, üst düzey askerî yetkililerin peş peşe istifa ettiği, Gazze Şeridi’nde savaşan askerlerin her gün ölüm ya da sakat kalma haberlerinin geldiği, muharip askerlerin cepheden ayrılmak için istifa sırasına girdiği İsrail’de kriz derinleşiyor.

Siyasi, askeri, iktisadi ve toplumsal olarak çalkalanan işgal ülkesinde yeni kriz patlak verdi.

Siyonist rejime karşı olan ve askere gitmeyen Ortodoks Yahudiler için verilen “zorla askere alma” kararı isyana sebep oldu.

İSYANIN FİTİLİ ATEŞLENDİ: ZİNDANA GİDERİZ ASKERE GİTMEYİZ

Yüksek Mahkeme’nin Ultra-Ortodoks Yahudilerin zaruri askerlik görevine alınmasını emreden son kararını protesto için yüzlerce Haredi sokağa döküldü.

Harediler, İsrail'in merkezindeki merkezi bir otoyolu iki saat boyunca trafiğe kapattı.

Birçok gösterici ellerinde pankartlarla “Orduya değil, hapishaneye!” sloganı attı.

Eylemciler, “Bütün Ortodoks halkı askere değil hapishaneye gitmeyi tercih ediyor.” ifadelerini kullandı.

İşgal polisinin sert müdahalede bulunduğu Ortodoks Yahudiler, yoldan çıkarılmak için yerlerde sürüklendi. Atlı polisler kalabalığın üzerine yürüdü.

İsrailli medya kuruluşu Ynet’in haberine göre, polisle göstericiler arasında yaşanan çatışmalarda 32 protestocu gözaltına alındı.  Gözaltı işlemine direnen Haredilerden bazıları, polis otosunun altına girdi.

İsrail savaşacak asker bulamıyor! Yüksek mahkemeden flaş karar: Zorla alınacaklar

Kadın ve erkekler için İsrail'de 3 yıl zorunlu askerlik hizmeti bulunuyor. Harediler olarak adlandırılan Ultra Ortodoks Yahudiler, 26 yaşına kadar Tevrat Kurslarında (Yeşiva) eğitim almaları halinde askerlikten muaf tutuluyordu.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Haredilerin de orduya alınmasının “zaruri” hale geldiğini söylemesinin ardından yargı harekete geçirilmişti. 26 Haziran’da İsrail Yüksek Mahkemesi, ultra-Ortodoks erkeklerin zorunlu askerlik hizmetinden muaf tutulamayacağına karar vermişti. Başsavcı, İsrail Savunma Kuvvetleri’ne 3 bin Haredi’yi derhal askere alma talimatı vermişti. Hükümet ise Haredi öğrencilere askerlik yerine eğitim gören öğrenciler için tahsis ettiği fonları durdurmuştu.

 

 

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Aslı gibi. 28.06.2024 21:29
    Ölmekten korktukları için savaşa gitmiyorlar..Kalplerindeki karanlık yüzlerine vurmuş ha domuzlar ha yahudiler hiç bir farkı yok..
  • Emrecan 28.06.2024 20:02
    Dilerim Rabbimden ayni şekilde imtihan olursunuz firavun fareleri şeytanın çocukları Lam fareleri. Daha beter günler görürsünüz inşallah...
  • Murat 28.06.2024 19:52
    Bu Domuzlar cocuklari kadinlari bombalarken israil siyonist soykirimciler bunlarda kamyonlarin ustunde sevinc cigliklari atiyorlardi gelen yardim kamyonlarini yagmaluyorlardi simdi hamas sizi cephede dans etirecek
  • Tekin 28.06.2024 19:30
    Çok iğrenç tipler. Mide bulandırıcı mahlukat bunlar.
  • Ali Çelik 28.06.2024 16:10
    Tam şu topladıkları yere bir füze atmak lazım ki iyice birbirlerine girsin domuzlar.....