Suriye Milli Ordusu (SMO) bileşenlerinden Hamza ve Süleyman Şah tümenlerinin oluşturduğu Müşterek Kuvvetler, ülkenin kuzeyinde Türk bayrağını göndere çekerek, "kardeşiz" mesajı paylaştı.
Suriye'nin kuzeyinde yaşanan olaylar sonrası SMO, güvenlik önlemlerini artırmak amacıyla yerel idari binalara askeri kuvvetlerini gönderdi.

Protestoları ve silahlı eylemleri engellemek amacıyla güvenliği sağlayan SMO bileşenlerinden Hamza ve Süleyman Şah tümenlerinin oluşturduğu Müşterek Kuvvetler, askeri karargahlarından video yayımladı.

Türk ve Suriyeli muhaliflerin bayraklarının göndere çekildiği görüntüde, "Bayrağımız bir, düşmanımız bir, biz kardeşiz" açıklaması yer aldı.

Müşterek Kuvvetler yaşanan olaylara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'deki halkı "fitne sahiplerinin peşinden gitmemeye" çağırmıştı.

Muhaliflerin oluşturduğu Suriye Geçici Hükümeti de yaptığı yazılı açıklamada, "özgürleştirilmiş bölgelerde yaşayan halkımızı, Türkiye ile Suriye halkları arasındaki mevcut ittifakı baltalamayı ve Türk ordusu ile Suriye Milli Ordusu'nun fedakarlıkları ile inşa edilen mal ve kurumlara saldırmayı amaçlayan kışkırtıcı çağrılara uymamaya çağırmaktadır." ifadelerini kullanılmıştı.

Yorumlar 50 Yorum Var
  • Adr 02.07.2024 19:01
    Dış güçler istihbarat oyunları ile türkiye içine süriyeliler sizi istila etti,suriyedeki türkiye bölgelerindekilerede türkiye sizi esede sattı propagandası ile bölünmüş müslüman halkını bir kat daha bölüyorlar.bu oyunları idrak edecek aklımız yok ise artık yok olalım yani.
  • Muşlu Efe 02.07.2024 18:51
    Bazı arkadaşlar eleştirmiş merak etmeyin biz fikrinizide zikrinizide biliyoruz
  • özgür güven 02.07.2024 14:03
    22 arap ülkesi milyonlarca km kare toprak. sonu gelmez zenginlik kaynakları Zalimlerin ve Batı için tek çare kardeşlerinden ayırarak sömürmek onun için türkü arapa, arabı türke veya hepsini birbirine düşman etmek Yöneticileri emperyalizmin hizmetinde olabilir. Âmâ halklar kardeştir .Çatlasanızda patlasınızda bu gaye devam edecek Allahın izniyle başarıya ulaşacak
  • Bir olmaliyiz 02.07.2024 11:38
    Biz bir olmalıyız ki kâfirler karşısında güçlü olalım.. onların fitnesine düşüp birbirimize zarar verip parcalanirsak zayıflar güçsüz düşeriz!
  • ercan 02.07.2024 11:31
    şu kopan fırtına ümmetin türk ordusudur yâ rabbi. senin uğrunda ölen ordu, budur yâ rabbi. tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın, galib et, çünkü bu son ordusudur islâm'ın
Daha fazla yorum görüntüle