MCCONNELL HAVA KUVVETLERİ ÜSSÜ Hava Yakıt İkmal Filosu KC-46A Pegasus, 29 Haziran-1 Temmuz tarihleri ​​arasında Proje Magellan adı verilen dünyanın ilk kesintisiz, KC-46A Pegasus batıya doğru çevreleme dayanıklılık uçuşunu gerçekleştirdi.

Bu uçuş, Hava Hareketliliği Komutanlığı'nın en yeni tanker uçağı olan KC-46A Pegasus ile gerçekleşti. Yapılan uçuş için en son Maksimum Dayanıklılık Operasyonu (MEO) dendi.

'DAHA İYİYE ULAŞMAK İÇİN'

Genel olarak, Maksimim Dayanıklılık Operasyonlarının (MEO) amacı daha büyük yetenekler ve daha büyük mesafelerde daha büyük erişim sağlamak için uçak görevlerini hem zaman hem de mürettebat açısından uzatmaktır. Bunu yaparken, MEO'lar Hava Hareketliliği Komutanlığı'nın ilk operasyonları sürdürmek ve Ortak Kuvveti dünyanın her yerinde projelendirmek ve bağlamak için personeli, malzemeleri ve uçakları artırmasını sağlar. Hızlı Küresel Hareketliliğin temeli, tankerler tarafından sağlanan yakıttır.

PROJENİN MİMARINDAN MESAJ

Aylardır Proje Magellan'ı planlayan 22. Harekât Grubu icra memuru Yüzbaşı Cody Donahue;

“Maksimum Dayanıklılık Harekâtları, mesafenin tiranlığını aşmakla ilgilidir: 48 saatlik bir görev günüyle, kelimenin tam anlamıyla dünyanın öbür ucuna uçabilirsiniz” dedi. 

Sözlerine şu ifadelerle son verdi;

“Büyük Güç Rekabeti çağında, mürettebatın geçmişe göre daha uzun süre çalışabilme yeteneğine ihtiyacı var ve Proje Magellan, AMC mürettebatının MEO adlı oyunun kurallarını değiştiren yeni yapıda deneyim kazanmasının bir sonraki adımı.”

Yorumlar 0 Yorum Var