Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Kazakistan'ın başkenti Astana'da, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.Kanal7 Genel Yayın Yönetmeni Zahid Akman'da programı takip eden gazeteciler arasında yer alıyor.

Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'ye Erdoğan ve Putin görüşmesini yorumlayan Zahid Akman,  "Sayın Putin ile Erdoğan'ın görüşmesi belki bu zirvenin en önemli görüşmesiydi. Biz lobide beklerken sayın Cumhurbaşkanımız geldiler. Ve bizde Putin ile görüşmesinin nasıl geçtiğini sorma fırsatı bulduk. Kendileri zaten yüz ifadeleri ve hareketleriyle neşeli ve mutluydu. "İyi geçti,iyi geçti" dedi.Asansöre bindi. Sonra Dışişleri Bakanı ile bir görüşme imkanı oldu. O da heyetinin içersinde olduğu için tüm görüşmeleri yakınen ve doğrudan takip eden biriydi. O  da görüşmeden son derece mutlu olduğunu ifade etti.Sonuçlarını önümüzdeki günlerde göreceğiz." dedi.

"Türkiye ile Suriye arasında normalleşme adımları da görüşmede yer aldı mı?" sorusuna ise Akman, "Bunları doğrudan ifade edersek izleyiciyi yanıltmış oluruz ama görüşmenin bu kadar önemli olmasının nedeni Türkiye-Suriye ilişkilerinde gelinen son nokta. O nedenle Suriye'nin konuşulmaması mümkün değil." yanıtını verdi.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • kamil 04.07.2024 11:16
    Türkiye kesinlikle şanghay üyeliğine girmelidir
  • ahsen 04.07.2024 09:49
    yandaş medya esede vurur döner putine vurur sonra ikisinide över Allahım bu para insana neler yaptırıyor haa yoksa şeytan mı yaptırıyor ama ölüm sonrası bunların acısını çekecekler yok öyle bedava kamunun parasıyla haber yapmak lüks içinde yaşamak
  • karar 04.07.2024 07:26
    Putin Baba
  • Wkend 04.07.2024 07:18
    Yıllardır konuşulur görüşülür sonuç ne.sifir buda aynı muhabbet işte.gazetecilerin algısı göz boyamasi
  • Ziyaretçii 03.07.2024 23:38
    Putin abi şu Esada söylede vatandaşlarını geri alsın seni kırmaz.sana zahmet abi
Daha fazla yorum görüntüle