Altında yaşanan anlık yükselişi değerlendiren A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, altında baskının devam ettiğini bu nedenle altında düşüşün ve yükselişlerin sınırlı kaldığını belirtti. Doğan, altını destekleyecek veriler gelmesine rağmen altının bu unsurlardan fiyatlanmadığını söyledi. Altının Fed tarafından gelen beklenti altı veriler ile yükselmesi gerektiğini ancak altının anlık olarak yükseldiğini daha sonra ise düzeltmeler yaşadığını belirten Ekonomist Doğan, son üç aylık dönemde altının destekleyici unsurları fiyatlamakta zorlandığını açıkladı.

Doğan, altının risk oluşturduğunu belirtti. Altında temkinli davranılması gerektiğini açıklayan Üzeyir Doğan, altın için en belirleyici sürecin ABD seçimleri olacağını ifade etti. Seçimin altına yansımalarının 2025 yılında görülebileceğini dile getiren Ekonomist Doğan, Trump’ın seçildiği senaryoda enflasyon sürecinin uzaması ile faiz indirimlerinin öteleneceğini belirtti. Faiz indirimlerinin ötelenmesi ile altın fiyatlarının yükseleceği yönünde tahminlerde bulunan Doğan, kısa vade için altında potansiyel görmediğini ifade etti.

Doğan, altın fiyatlarının destekleyici unsurları fiyatlamasında zorlandığını ve bu süreçte ‘olumsuz’ bir veri ile altın fiyatlarının riskli şekilde aşağı yönlü hareket edebileceğini belirtti. Altını portföylerde bulundurmayı sağlıklı bulmadığını söyleyen Doğan, altın tarafında temkinli davranılması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar 0 Yorum Var