Türkiye ve Suriye arasında son dönemde normalleşme süreci yaşanıyor. Gerek Esed'den gerekse Erdoğan’dan gelen mesajlardan sonra iki ülke liderinin bir araya geleceği ihtimali arttı. Peki iki liderin bir araya gelme ihtimali bölgede neleri değiştirebilir?

Haber7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer gelişmeleri yorumladı. Güçlüer Suriye’nin geleceğinin bu görüşmede olduğunu ifade ederken görüşmenin ve anlaşmanın olması halinde, “ABD ve terör örgütleri bölgede tutunamacaktır” dedi.

Güçlüer ayrıca görüşmenin olmaması halinde ise Türkiye’nin bölgede tek başına operasyon yapması gerektiğini söyledi.

Yorumlar 29 Yorum Var
  • mesut baş 06.07.2024 21:18
    bu domuz esad ailesi ile hep diyolog halindeydik ama hep pkklı itlere destek verdi bizim sınır kasabalarımızı hep bombalattı bizim kemalde devamlı ordun var girsene deyip dordu girdik sonrada ne işimiz var suriyede demeye başladı du domuz esatlarla anlaşma olmaz kendi halkını varil bombalarıyla katleden canidir iki milyon insan öldürdü geri dönenleri yine öldürür babasıda ayni ıdı
  • Türkiye Yahudileri 06.07.2024 20:10
    Türkiye Beşar Esad ile anlaşıp tüm terör örgütlerine ortak operasyon yapılmalıdır.abd israil ve ingiltere o topraklardan def edilmelidir.
  • Misak-ı Milli 06.07.2024 20:08
    Her şey tatlıya bağlanana kadar biz ne olursa olsun bize sığınan bu imparatorluk bakiyesi kardeşlerimize sahip çıkacağız.Beklenen Türk bu mudur?Kendisine sığınanın ,malını,mülkünü yıkan bizden olamaz.Bütün tuzakları yüz yıl önce bozmaya çalıştığımiz gibi elele vererek bizacağız.Ayrıca masumların malını,canını hiçe sayanlardan arsızlardan tüm zararları tahsil edilmeli.
  • Rüyada 06.07.2024 19:53
    Bizim suriyelilerin sayısı oranında toprak alarak onları bu topraklarda iskan etmeli. Amerika Rusya kimse sesini çokarmayacak kararlı bir şekilde ve bu bölge özerk olmalıdır. Böyle bir şekilde biz de kurtuluruz. Bunu baştan yapmak lazımdı.
  • Kızılelma 06.07.2024 19:44
    Biz anlaşacağız. terörist amerika ve unsurları da o bölgeden defolup gidecek.
Daha fazla yorum görüntüle