ABD'nin uzay ajansı pazartesi günü yaptığı açıklamada, Elliott'ın The Rain (Supa Dupa Fly) adlı parçasını 12 Temmuz'da Venüs'e gönderdiklerini duyurdu. 

En az 60 yıldır uzay araçlarıyla iletişim kurmak için kullanılan Derin Uzay Ağı'ndan yararlanılırken, şarkının gezegene ulaşması yaklaşık 14 dakika sürdü. 

NASA daha önce de çeşitli yollarla uzaya müzik göndermişti. Örneğin 1977'de fırlatılan Voyager uzay araçlarındaki altın plaklar, şarkıların yanı sıra doğadan ve insan konuşmalarından kayıtlar da içeriyordu. 

Derin Uzay Ağı'yla gönderilen tek parçaysa The Beatles'ın Across the Universe eseriydi. Uzay ajansı şarkıyı 2008'de Kutup Yıldızı'na iletilmişti. 

Neden uzaya yeniden şarkı gönderildiği açıklanmadı fakat NASA'nın iletişim ofisinden Brittany Brown, sanatçı seçimi hakkında şöyle dedi:

Missy'nin kliplerinde uzay odaklı hikaye anlatımı ve fütüristik görseller kullanma geçmişi var. Bu nedenle bu dünyanın dışında bir şey üzerinde işbirliği yapma fırsatı çok yerinde.

Rock & Roll Hall of Fame'e kabul edilen ilk kadın rapçi olan Elliott, X'te (Twitter) yaptığı paylaşımda "The Rain adlı şarkım Venüs'e; gücü, güzelliği ve güçlenmeyi sembolize eden gezegene kadar resmen iletildi" ifadelerini kullandı: 

Gökyüzü sınır değil, sadece başlangıç.

Yüzey sıcaklığı 464 dereceye ulaşan Venüs'te, Missy Elliott'ın şarkısını dinleyecek biri olması pek mümkün görünmüyor 

Yorumlar 0 Yorum Var