Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek milli taekwondocu Nafia Kuş Aydın, Paris’ten olimpiyat Şampiyonu Olarak Dönerek kariyerindeki tek eksiği de tamamlamak istediğini söyledi. 

Olimpiyat hikayesini en iyi şekilde bitirmek istediğini dile getiren tecrübeli sporcu, “Her olimpiyat süreci kendi hikayesini yazıyor aslında. Tokyo benim için çok heyecanlıydı. Güzel başladı ama sonu istediğim gibi sonuçlanmadı. İlk olimpiyatımda çok heyecanlıydım. Şimdi Paris’te altın madalya kazandığımı, İstiklal Marşını çaldırdığımı, bayrağımızı dalgalandırdığımızı düşünüyorum. Bu da beni inanılmaz heyecanlandırıyor. Çok sabırsızım. Dünyanın 1 numarası olarak katılıyorum. Olimpiyat altınımla hikayemi en iyi şekilde bitirmek istiyorum” dedi,

Dünya üzerinde kazanamadığı tek altın madalyanın olimpiyat altını olduğunu vurgulayan Nafia, “Paris’e son dünya şampiyonu unvanıyla gidiyorum. Rakiplerimin gözü benim üzerimde olacak. Paris’e Avrupa ve dünya şampiyonu olarak gidiyorum ama oradan Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu olarak döneceğime inanıyorum. Tüm organizasyonlarda altın madalya kazandım. Şu an tek eksiğim kaldı. O da olimpiyat altını. Bunu başarabilecek bilgi ve tecrübeye sahibim. İstediğimde neleri başarabileceğimi gördüm. Paris’te istediğimi gösterip altın madalyayı kazanmak istiyorum.” İfadelerini kullandı. 

Kadın taekwondocuların tarihte ilk kez altın madalyaya Paris’te uzanacağını inandığını belirten Nafia Kuş Aydın, sözlerini şöyle tamamladı: 

“Geçen sene Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez takım halinde şampiyon olduk. Paris’te bu performansı devam ettirebileceğimize inanıyorum. Bütün ekibiz o potansiyele sahibiz. Teknik direktörümüz Ali Şahin ile birlikte tüm gücümüzü gösterip orada altın madalyaları kazanmak istiyoruz. Taekwondoda daha önce erkek sporcu olarak Servet Tazegül altın madalya kazanmıştı. Paris’te kadın sporcular olarak inanıyorum ki o madalya birimize gidecek. Hepimizin madalya ile döneceğine inanıyorum.

 

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek