TV 100 Televiyonunda yayınlanan Kübra Parla Farklı açılar programında CHP Genel Başkan yardımcısı Suat Özçağdaş ve Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan arasında Kıbrıs tartışması yaşandı.

CHP’li Suat Özçağdaş, Kıbrıs barış harekatının mimari Bülent Ecevit ve Önder Sav deyince Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan itiraz etti.

Sinan Burhan: "Suat bey Kıbrıs barış harekatının asıl mimari Erbakan, önceki gün Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ bunu açıkladı. Kıbrıs barış harekatının altında Erbakan’ın imzası var dedi. Erbakan Ada’nın tamamını almak istiyordu ancak Ecevit ve devrin yetkilileri çekindiler. Rahmetli dönemin Genel Kurmay Başkanı Semih Sancar’da Kıbrıs barış harekatının mimari Erbakan demişti. Bu tarihi gerçeği bilmeliyiz” diye konuştu.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • vatandaş 23.07.2024 17:09
    rahmetli Erabakan hoca olmasa idi harekat olmayacaktı çünkü genel kurmay bıkmış inönü döneminde her seferinde asker Mersin limanından geri dönmüş Erbakan demişlerki hoca geri dönekceksek bu sefer çok kötü olur demişler hocada garanti vermiş ve adanın tamamını alın diye planlanmış ama lakin Ecevit londra da ağa babalarının sözünü dinlemiş
  • Murat Kahraman 23.07.2024 17:04
    ............................ Bugün Türkiye'nin başında bir Kıbrıs sıkıntısı varsa bunun sebebi Ecevittir! Ecevit engel olmasaydı biz Ada'nın tamamını alacaktık, Kıbrıs zaten bizimdi!
  • Murat Kahraman 23.07.2024 17:00
    Ecevit Kıbrıs fatihi filan değildir! Ecevit Kıbrıs'a Harekât yapılmasına taraftar değildi, Erbakan ve Askerlerimiz bu kararı alınca Ecevit kelimenin tam anlamıyla ofsayt'ta kaldı ve vaziyeti idare anlamında "Biz oraya barış için gidiyoruz!" filan demek zorunda kaldı!
  • ahmetihsan kalafat 23.07.2024 15:23
    bu chp lilerin dikili bir ağacı varmıki neyle övünecekler tabiki heykelle
  • Brhm 23.07.2024 14:17
    Bunlar böyledir. KK başörtüsünü biz çözdük der, chp seçmeni Marmaray Ecevit'in projesiydi der hatta Eko yaptı der. Hem proje hem emek hırsızlığı chp nin genlerinde var. Ecevit'e kalsaydık Kıbrıs tamamen elimizden çıkmıştı. Ne yiyor ne içiyorlarsa bunlar gerçeklerden uzakta hayali bir dünyada yaşıyorlar.
Daha fazla yorum görüntüle