Hava durumu tahminleri il il Meteoroloji tarafından yayınlandı. Marmara Bölgesi'nde parçalı bulutlu bir hava beklenirken, özellikle İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'da kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Ege Bölgesi'nde ise Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar ve Denizli'nin doğu kesimlerinde kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Akdeniz Bölgesi'nde Adana ve Mersin'in kuzeyi ile Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinde de yerel kuvvetli sağanak yağışlar etkili olacak. İç Anadolu Bölgesi'nde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülmesi beklenirken, Batı Karadeniz Bölgesi'nde ise kıyılarında çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar öngörülüyor​.

AKOM'DAN SON DAKİKA UYARI

Megakentteki bunaltıcı sıcaklar yerini sağanak yağışa bırakıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'dan yapılan açıklamaya göre bugün başlayacak olan yağışlar hafta sonuna kadar etkili olacak. AKOM'un yaptığı uyarıda "Gün içerisinde Avrupa Yakası'nın batı bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanabileceği ön görülmektedir. İstanbul genelinde bu gece saatlerinden itibaren başlaması ve Cumartesi akşam saatlerine kadar aralıklarla etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA

Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, bölgenin güney ve batısında kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km) eseceği tahmin ediliyor.

Yorumlar 0 Yorum Var