Türkiye, halihazırda 4 sondaj ve 2 sismik araştırma gemisiyle denizlerde yürüttüğü petrol ve doğal gaz arama ve sondaj faaliyetlerini filoya ekleyeceği 7'nci gemi ile daha da ileri seviyeye taşımaya hazırlanıyor.

Başlattığı Milli Enerji ve Maden Politikası ile enerjide dışa bağımlılığı azaltan Türkiye, bu alandaki girişimlerine devam ediyor.

MÜJDEYİ ERDOĞAN VERMİŞTİ

Yeni geminin müjdesini  KKTC ziyareti dönüşünde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni bir doğalgaz gemisi alıyoruz. Sakarya Gaz Sahası’ndaki gaz üretiminde kullanılacak, yüzer gaz işletme platformu gemisi. Yaklaşık 2 ay sonra Türkiye'de olacak. 300 metre boyunda 58 metre genişliğinde. 5 milyon hane halkına yetecek kadar doğalgazı üretecek bu platform belki orada 15-20 yıl kalacak. Adeta bir üs gibi. Önümüzdeki hafta yola çıkıyor ve Türkiye'ye gelecek." demişti.

DEV GEMİNİN TÜRKİYE YOLCULUĞU BAŞLIYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Bayraktar "Yeni doğalgaz gemisi hafta başı geliyor." dedi. 

Türkiye'nin yeni doğal gaz gemisinin 27 Temmuz'da Singapur'dan hareket etmesi bekleniyor. Yüzer Gaz İşletme Platformu Gemisinin Türkiye'ye yolcuğunun 52 gün sürmesi planlanıyor.

ENERJİ ÜRETİMİNDE YENİ DÖNEM

Yeni alınan gemisinin en önemli özelliği Karadeniz gazını deniz üzerinde üretilip, karaya ulaştırılacak olması. 

YENİ GEMİNİN İSMİ NE OLACAK?

Türkiye'nin enerji filosunda Barbaros Hayreddin Paşa, MTA Oruç Reis, Fatih, Yavuz, Kanunu ve Abdulhamid Han gemisi buluyor. Yeni geminin isminin ne olacak şimdiden merak konusu oldu.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Osmanlı 30.07.2024 14:33
    Maşallah maşallah.
  • ÖNCE VATAN 30.07.2024 14:25
    Durmak. Yok. Yola. DEVAM. İNŞALLAH. Recep. TAYYİP. ERDOĞAN. RTE.
  • ertuğrul soygazi 26.07.2024 12:04
    Rabbimize Hamd olsun hay maaşallah emeği geçen herkese selam olsun durmak yok yola devam.