Rusya'nın 24 Şubat 2022 tarihinde başlayan Ukrayna işgalinde savaş devam ediyor. Ukrayna ordusunun dün Rus toprağı Kursk bölgesine yönelik başlattığı saldırılar sonrası iki ordu arasında şiddetli çatışma yaşanıyor.

RUS ASKERLERİ TESLİM OLDU

Sosyal medyadan düşen görüntülkerde Ukraynalı askerlerin Kursk bölgesinde pusu ile esir aldıkları Rus askerleri görülüyor.

MI-24 SAVAŞ HELIKOPTERI DÜŞÜRÜLDÜ

Görüntülerde Ukrayna'nın drona saldırıs ile Mi-24 savaş helikopterini düşürdüğü de yer aldı.

RUSYA: KARŞI OPERASYON DEVAM EDİYOR

Rusya Savunma Bakanlığı, Kursk bölgesine saldıran Ukrayna ordusuna ait birlikleri kayba uğrattıklarını ve karşı operasyonun devam ettiğini duyurmuştu.

Ülkenin Sağlık Bakanlığı da Ukrayna askerlerinin bölgeye saldırısında 6'sı çocuk 24 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Kursk Bölgesi Vali Vekili Smirnov ise Rusya-Ukrayna sınırında saldırılara uğrayan yerleşim birimlerinden sivilleri tahliye etmeye başladıklarını ve bölgeden bir günde yüzlerce sivilin tahliye edildiğini belirtmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, güvenlik yetkilileri ile Kursk bölgesindeki duruma ilişkin toplantı yapmış, Rus hükümetinden sivillere gerekli desteğin sağlanması konusunda gerekli adımları atma talebinde bulunmuştu.

Yorumlar 45 Yorum Var
  • vatansever 09.08.2024 10:57
    Ukrayna Batının kuklası ve Şamar oğlanıdır. Yahudi zelenski oraya Amerikayı getirip bizim başımıza bela etmek istemektedir. İnşallah Rusya ukraynayı hep ele geçirir
  • Kenan 09.08.2024 10:49
    Adamların toprağı, neden işgalci diyorsunuz ki??? Taraf olmak şartsa ben rusları tutarım Ukrayna yahudi destekçisi ve daha fazla Müslüman düşmanı.
  • Vatandaş 09.08.2024 10:35
    Bu savaş Kırım Hanlığı'nın Rusya ve Ukrayna'dan ayrılmasıyla sonuçlanacaktır.
  • Battal 09.08.2024 10:24
    Kurmaca iyi seneryo oynamışlar
  • Mahmut 09.08.2024 09:49
    Allah rızası için gebertin çocukların intikamı için
Daha fazla yorum görüntüle