Epilepsi ilacını bırakmak için ChatGPT'nin hazırladığı takvime uyan ABD vatandaşı Bowen Wan hayatını kaybetti. Yaşanan trajedinin ardından Wan'ın ailesi OpenAI şirketine dava açtı.

Epilepsi ilacını bıraktıktan sonra hayatını kaybeden 28 yaşındaki bir kadının ailesi, yapay zeka şirketinin genç kadını hayati önemdeki ilacı kesmeye teşvik ettiğini belirterek OpenAI aleyhine dava açtı. The New York Times gazetesinin haberine göre ABD'nin Seattle kentinde yaşayan Çin asıllı Bowen Wan, Şubat 2023'te ChatGPT ile yazışmaya başladı ve yapay zeka sohbet robotunu bir tür dert ortağı haline getirdi.

Ufuk Yıldız Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ufuk Yıldız

Editör Hakkında

1998 yılında Sakarya'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Sakarya'da, üniversiteyi ise İstanbul'da Marmara Üniversitesi'nde tamamladı. 4 yıllık editör. TRT Haber'de staj yaptı. ATV'de mesleğe ilk adımını attı. BSH, Merzigo gibi yerlerde görev aldı. Sitede internet editörü olarak görev aldı. Halen Haber7.com’da internet editörü olarak görev yapmaktadır.
Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek