Koronavirüs salgının bitmesi sonrası adından söz ettiren maymun çiçeği virüsü, bir kez daha gündemde.

Yeni bir salgın endişesiyle Dünya Sağlık Örgütü'nün de uyarılarda bulunduğu virüsün nasıl yayıldığı araştırılıyor.

Afrika kökenli olduğu tespit edilen virüsün, maymunlardan bulaştığı belirtilse de, kemirgenlerden ve diğer küçük memelilerden de insanlara kolayca bulaşabildiği ortaya çıktı.

FARE YİYEN AFRİKALILAR, VİRÜSÜN YAYILMASINI HIZLANDIRDI

Afrika'da yaban hayvanlarının gıda olarak kullanıldığı bölgelerde virüsün yayılma hızının arttığı görülürken, paylaşılan bir video dikkat çekti.

Afrika'da bir bölgede çekilen görüntülerde bir çocuk, sopaya sıkıştırılmış ölü fareleri çerez gibi yiyor.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Yorumlar 106 Yorum Var
  • Muratty55 17.08.2024 17:41
    Abd İngiltere Fransa Bae, Arabistan gibi ülkeler ya sömürmek suretiyle yada açları seyretmek suretiyle cezayı hakettiler. Onlar yemeye fare dahi bulamayacaklar. Allahin adaletinden kaçılmaz. Bu gün çatlayana kadar bol bol yiyin. Nasıl olsa sonunda birbirinizi yiyeceksiniz. Bu mazlumları şu hale getirenlere iyi son yok.
  • Hakikat 17.08.2024 12:36
    Birde olaya şu gözle bakmak lazım. Bu insanlar keyfiyetten mi fare yiyor, yoksa açlıktan mı... Gerek çin olsun gerek afrika olsun, sömürgeci avrupa ve amerika yüzünden yıllarca açlık çekmiş, bir çok insanın açlıktan öldüğü milletlerdir. Tabi çinde zamanlar fare gibi hayvanları temek alışkanlık haline gelmiş. Ama afrikalılar hala açlıkşa boğuşuyorlar.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek