ABD merkezli iş dünyası dergisi Forbes, Endonezya ve Malezya'nın Türkiye'den sipariş ettiği Bayraktar TB2 ve Kara Atmaca gibi çok sayıda füze türünü yakın markaja aldı. Forbes, Türkiye'nin kısa sürede Endonezya ve Malezya'ya çok sayıda ihracat yaptığına dikkat çekerek, savunma ilişkilerinin giderek geliştiğine dikkat çekti.

TÜRKİYE'NİN İHA VE FÜZE BAŞARISI ABD'DE GÜNDEM OLDU

İki ülkenin de Türkiye'den çok sayıda farklı türde teknoloji aldığına değinen Forbes, Endonezya ve Malezya'nın sadece iki yıl gibi kısa bir sürede Türkiye'nin yerli silah sistemlerinin önemli ithalatçıları haline geldiğini, gelişmiş insansız hava araçları, gemi savar füzeleri ve hatta savaş gemileri sipariş ettiklerini yazdı.

Analizinde Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in açıklamalarına yer veren Forbes, Endonezya'nın 17 Ağustos'taki 79. Bağımsızlık Günü'nü kutlarken, Bakan Güleri'in "Silahlı kuvvetlerimiz tarafından icra edilen ortak eğitim ve tatbikatların sayısının artırılmasını temenni ediyoruz. Ana hedefimiz, her alanda dostluğumuzu ve iş birliğimizi çok daha güçlü bir seviyeye çıkarmaktır." dediğini hatırlattı.

Makalenin devamında Endonezya Hava Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Hadi Tjahjanto'nun 1 Temmuz'da Ankara'da Türk Hava Kuvvetleri komutanıyla bir araya gelerek hava savunmalarını güçlendirme konusunda iş birliğini ve diğer konuları görüştüğü aktarıldı. Makalede, Endonezyalı yetkilinin, önceki günlerde Türkiye'nin yaygın olarak ihraç ettiği Bayraktar TB2'nin üreticisi BAYKAR Teknoloji'ye ait tesisleri ziyaret etti ve şirketin gelişmiş AKINCI insansız savaş hava aracının uçuş gösterisini izlediği bildirildi.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Hüseyin 22.08.2024 11:51
    Allah izniyle Erdoğan öncülüğünde dünyada kuffara korku, müslümanlara İzzet güç sağlayacağız her şeye rağmen!