İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne Marmara Denizi için adım atmadıkları noktasında eleştirilerde bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, ‘Engel oldular’ edebiyatının gerçek bir ifade olmadığını vurguladı. Kendi projelerini hayata geçirmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile protokol imzaladıklarını ifade eden Büyükakın, ‘Biz buradaki kirliliği temizlemek istiyoruz’ teklifinin daha önce İzmir ve İstanbul belediyeleri tarafından bakanlığa sunulmadığının altını çizdi.

Sunulmayan bir şeyin engellenmesinin mümkün olmadığını belirten Tahir Büyükakın, İstanbul’da atılan adımların aksine Marmara Denizi’ni daha çok kirlettiği yönünde çalışmaların ilerlediğini vurguladı. İstanbul’da bir temel atmama töreninin yapıldığını ve bu törenin bir arıtma tesisine ait olduğunu açıklayan Başkan Büyükakın, arıtma tesisinin yapılmamasının Marmara Bölgesi’ne hem maddi hem çevresel sorun oluşturduğunu hatırlattı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Biz 23 arıtma tesisini yaparken kimse elimizden tutmadı. Ben Marmara Belediyeler Birliği başkanlığı da yaptım. Müsilaj Eylem planında bu maddeler hep var. Bir tek biz yapıyoruz. İzmir, İstanbul yapmak istemiyor. Reklam çalışmalarına ve günü kurtaran projelere kaynakları kullanıp ‘nasılsa gözükmüyor’ mantığı ile hareket etmek gelecek yılları da zarara sokmak demektir. Beni engellediler ifadesi bugün siyasi hayatınızı kurtarabilir ancak vatandaşın emanet ettiği makamla vatandaşın geleceğini de yok edersiniz” ifadelerini kullandı.

Toplamda bu projeye 120 milyon dolar harcadıklarını söyleyen Tahir Büyükakın, bu para ile kent meydanı gibi toplumun görebileceği yerlere göz boyama amacıyla işler yapılabileceğini ancak bir katkısı olmayacağını vurguladı. Büyükakın, Marmara Denizi’ne yapılan yatırımı kimsenin görmediğini ancak denizdeki balıkların bildiğinin altını çizdi. Denizdeki eko sistemin canlılığı arttıkça yatırımın belli olacağını ifade eden Başkan Tahir Büyükakın, yıllar sonra bunların görüneceğini ifade etti.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Emır 10.09.2024 10:56
    Adamm Adammm Tahir Bey'i Çok seviyoruz.
  • Canan 08.09.2024 10:02
    Kesainlikle doğru
  • Ali.E 08.09.2024 08:56
    Başiskele bölgesinde yaşayan biri olarak, Körfez'in en doğu ucundaki çalışmaları, her gün işe gidip gelirken, bizzat şahit oluyorum. Dip tarama gemileriyle sürekli temizlik yapılıyor. Aksi halde insanlar orada günün her saati nasıl oturup eğlenebileceklerdi...
  • Sultangazili 07.09.2024 18:57
    Doğru.