Altın ve Piyasa Uzmanı Şirin Sarı haftanın ilk işlem gününde piyasaları Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'ye değerlendirdi. 
Şirin Sarı şu değerlendirmelerde bulundu:

Fitch'den beklendiği üzere bir not artırımı geldi. Görünüm bu sefer 'durağan' oldu. Ama durağanda olsa tabii ki daha önceki not artırımları gelmişti. Hem notu yükseltmişlerdi hem de görünümü pozitife çevirmişlerdi. Not artırımının gelmiş olması, para politikasının aldığı önlemlerin beğenildiği gibi yorumlanabilir.
Bu hafta ise küresel çapta gelecek olan kararları yakından takip edeceğiz.  Bizim açımızdan da parekende satışları ve işsizlik rakamlarını takip edeceğiz.  İşsizlik rakamlarında aşağı yönlü bir revizyon olursa borsa üzerinde pozitif etki olabilir.

Altında geçtiğimiz haftayı 2500 doların altında kapattık. Şimdi ons altında hedef 2700-2800 bandı. Bu banda gelene kadar zaman zaman düzeltmeler görebiliriz. 2500 doların altında temkinli olunması ve yatırımcıların belki de alım fırsatı olarak değerlendirmesinde fayda var. 

ABD'den Çarşamba günü enflasyon rakamlarını alacağız.  TÜFE rakamlarında en son %3'üm altında bir görünüm vardı.  Manşet rakamda %2,6'lık bir rakamın gelmesi bekleniyor. Hem manşet veri de hem de çekirdek veride %0,2'lik bir artış olması bekleniyor.

Yorumlar 0 Yorum Var