Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi 1. ve 2. Etap Eğitim-Öğretim Binaları Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan konuşmasında "Türkiye'de 'ırkçılık' adı altında çok açık bir Türk düşmanlığı, Müslüman düşmanlığı, topyekün Türkiye düşmanlığı yapılmaktadır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında ayrıca Gezi olaylarına değinerek; "Gezi olayları sebebiyle çıkıp özür dilemesi gereken birileri varsa bunlar tabii ki demokrasiyi ve milli iradeyi savunanlar değildir." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

Üniversitelerin yurtdışına açılmasını değerli buluyorum. Türkiye'de 340 bin yabancı öğrenci var. Yüzde 95’i kendi imkanları ile okuyor. Yabancı öğrenciler ekonomiye 3 milyar dolar katkı sunuyor. Ülkemiz açısından övünülecek bir durumdur. 

Irkçı nefret ülkemize zarar veriyor. Ülkemizde ırkçılık altında Türk ve Müslüman düşmanlığı yapılmakta. Türkiye'de ırkçılık adı altında Türk düşmanlığı, İslam düşmanlığı yapılmaktadır. 

27 Mayıs öncesinde ve 12 Eylül darbesi öncesinde gençleri kullandılar. 

2002'de göreve geldiğimizde Türkiye'nin bir daha darbe ruzağına düşmemesi için çok dikkatli olduk.

Birkaç tane ağacın taşınması bahane edilerek başlatılan Gezi olaylarının Türkiye'ye maliyeti 1, 4 milyar dolardır. Birileri çıkıyor sapla samanı birbirine karıştırarak bu olayı tekrar gündeme getiriyor.  Gezi olayları ile ilgili tarih ve bağımsız Türk mahkemeleri hükmünü vermiştir. Ülkemize karşı oyunlar oynandı. 

Üniversitesi olmayan ilimiz yok. Yükseköğretim imkanını ülkemizin ücra köşesine kadar taşıdık"

Yorumlar 0 Yorum Var