Fransa'nın eski başbakanlarından Dominique de Villepin, Gazze'de devam eden İsrail saldırılarına sessiz kalınmasına ve bu konunun Fransa medyasında neredeyse hiç yer bulamamasına sert eleştirilerde bulundu. Villepin, Fransa Inter radyosuna verdiği bir röportajda, Gazze'deki durumun "en büyük tarihi skandallardan biri" olduğunu ifade ederek, bu meseleye gereken önemin verilmediğini vurguladı.

İşte De Villepin'in o sözleri;

Gazze en büyük tarihi skandaldır. Benzerini bulmakta zorlanıyorum. Ancak Fransa’da kimse bahsetmiyor. Suskunluk var. Medya artık yer vermiyor. Gazze’de çok sayıda ölümlü hadiselere ilişkin haberlere ulaşmak için Google’lamak zorundayım. Demokrasi skandalı. Canım savaş var, savaşta böyle şeyler olur bahanesine sığınıyorlar. Ancak bu savaş diğerlerine pek benzemiyor. Zira ölen sivil halk. Saçmalıklar ülkesindeyiz. Fransa uluslararası diplomasiden kendini siliyor. Fransa bunun bedelini ödemekte. Ben bunu kabul edemem.

40 Bin insanın öldüğünü yalnızca Hamas’ın Sağlık Bakanlığı söylemiyor, muhtemelen ölü sayısı çok daha fazla. Uydurma bir rakam gibi davranmayalım. Maalesef Gazze’de her gün gözümüzün önünde realite budur. Parçalanmış bedenler, parçalanmış kalpler, parçalanmış kollar, parçalanmış kafalar. İsrail Gazze’de yeniden işgal yönetimi kurmaya hazırlanıyor. (…) Batı Şeria’da da gerginlik arttı. Her an patlayacak basınç var. Ne yapmalıyız? Elimizde imkanlar var. Silah teminini kesmek, ekonomik önlemler almak. İşgalci kolonların ürettiği malları almayı sürdürüyoruz. İsrail’i savaşını sonuna kadar sürdürmekte destekliyoruz. Sonuna kadar nereye kadardır? İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, Gazze’de Hamas’ın kökü kazındı dedi. Ukrayna’da ve Gazze’de sorunumuz aynı: Siyasi hedefimiz yok. İsrail’in siyasi hedefi yok. Siyasi amacınız yoksa amacınız savaştır.

Yorumlar 26 Yorum Var
  • hyhyhy 15.09.2024 04:07
    bizim müslüman liderler izler biraz erkek olur inşallah
  • Sabir60 15.09.2024 00:40
    Allah konuşturuyor. Allah razı olsun, Rabbim hidayetini nasip etsin inşaAllah. Bu zamanda bunları konuşabilmek büyük cesaret ve yürek ister. Sivil halktan verilen şehitlerin sayısı bu büyük sansürde ancak tespit edilebilen. Gerçek sayı bunun en az 2 katı maalesef. Bir o kadarda enkaz altından çıkarılamayan var. Halen Batıda; insanlığını kaybetmemiş, fıtratı bozulmamış birileri kalmış demek ki...
  • Hans 14.09.2024 23:27
    Zaten göreceksiniz bunlardan müslüman, bizim munafiklardanda cehennem ehli olacak demedi demeyin Allah işini bilir...!
  • Selim 14.09.2024 22:25
    Allah bu insanı ve "müslümanları" islam le şereflendirsin!!!
  • Gürbüz 14.09.2024 18:28
    Allah'ın izni ile konuşuyor, bu hakikat. Olanları anlatıyor, anlattıklarıda hakikatler. Tekraren göze / kulağa sokuyor.
Daha fazla yorum görüntüle