Florida'da yaşayan 11 yaşındaki Carlo "Kingston" Dorelli, “ölüm listesi" hazırladığı ve silah koleksiyonuyla övündüğü iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Florida'da 11 yaşındaki Carlo 'Kingston' Dorelli, iki okula yönelik 'ölüm listesi' hazırladığı ve silah koleksiyonuyla övündüğü iddiasıyla tutuklandı. Dorelli'nin evinde oyuncak silahlar, bıçaklar ve kılıçlardan oluşan bir koleksiyon bulundu. 

Çocuk, 'Hepsi şakaydı' dese de, toplu katliam tehdidinde bulunmak suçundan tutuklandı. Bu olay, okul güvenliği, çocuk suçluluğu ve sosyal medya kullanımı konularında toplumsal bir tartışmayı başlatmış durumda.

Şerif Chitwood'un açıklamasına göre, Dorelli sınıf arkadaşlarına silah deposunun videosunu göstermiş ve şiddet tehdidinde bulunmuştu. Polis, çocuğun evinde oyuncak silahlar, bıçaklar ve kılıçlardan oluşan bir koleksiyona el koydu.

Çocuk, "Hepsi şakaydı" dese de şerif, onu toplu katliam tehdidinde bulunmak suçundan tutukladı. Dorelli'nin kelepçeli halde cezaevine götürülüşünün videosu ve tutuklanma fotoğrafı da paylaşıldı.

Bu olay, son zamanlarda artan sahte okul saldırısı ihbarlarına karşı sert bir tepki olarak görülüyor. Şerif Chitwood, geçen hafta şaka amaçlı tehditlerde bulunan çocukları kamuoyu önünde teşhir edeceğini söylemişti.

Benzer olaylar diğer eyaletlerde de yaşanıyor. Örneğin, Alabama'da iki genç sosyal medyada terör tehdidinde bulunmaktan tutuklandı.

Bu durum, okul güvenliği konusundaki endişeleri artırırken, yetkililerin şaka amaçlı tehditlere karşı sert tutumunu da gösteriyor. Ancak küçük yaştaki bir çocuğun bu şekilde tutuklanması ve teşhir edilmesi tartışmalara yol açabilir.

Sonuç olarak, bu olay okul güvenliği, çocuk suçluluğu ve sosyal medya kullanımı konularında toplumsal bir tartışmayı başlatmış durumda.

Yorumlar 13 Yorum Var
  • Kutahyali 18.09.2024 12:36
    Su olay bizim memleketimizde olsa ne kadar Vatan haini varsa ayağa kalkarlar.
  • Ali 18.09.2024 12:28
    Bizde olsa daha çocuk derler, bırakım kelepçeyi düz kelepçe bile takamazsın serbest bırakılır, polis açığa alınır, vali açıklar polis hakkında gerekli idari ve adli soruşturma başlatıldı diye, sonuç bummmm
  • Misafir 18.09.2024 10:32
    Şimdi bu ters kelepçe türkiyede yapılsa ayağa kalkardık adamlar çok iyi yapıyorlar acırsan sonra bu çocuk dediğimiz cani ruhlu çocuklar neler yapıyor görüyoruz ayaklarına ellerine kelepçe vuruyor polis iyide yapıyorlar bizim polisler çok iyi niyetli kesinlikle canilere acımamak gerekir o caniler kimseye acımıyor
  • Ayısigi 18.09.2024 10:00
    Eeeee ciddiye almasin gitsin katliam yapsin sonra haber tehtit etti ciddiye almadikar ve sonyc diyeceklerdi iyi olmys çok guzel bir ders
  • memo 18.09.2024 09:44
    bizim çocuklarında oyuncak tabancaları var, desene israil o yüzden bebek ve çocukları öldürüyor. kancık abd ve israil.
Daha fazla yorum görüntüle