Lübnan Sağlık Bakanlığı: Çağrı cihazlarının patlaması sonucu ülke genelinde 8 kişi hayatını kaybetti, 2800 kişi yaralandı

Bir Hizbullah yetkilisi, saldırının İsrail ile savaşta örgütün maruz kaldığı “en büyük güvenlik ihlali” olduğunu söyledi. 

İsrail'in siber saldırısı sonucu Lübnan'da Hizbullah'ın da iletişim için kullandığı çağrı cihazlarında patlamalar meydana geldi.

İRAN'IN LÜBNAN BÜYÜKELÇİSİ DE CİHAZ PATLAMASINDA YARALANDI

İran Mehr haber ajansı, İran'ın Lübnan Büyükelçisi Mucteba Amani'nin de cihaz patlamasında yaralandığını bildirdi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, ellerinde çağrı cihazı olan vatandaşlarına derhal bunlardan kurtulma çağrısı yaptı.

Reuters'a konuşan bir güvenlik kaynağı, Hizbullah'ın yüzlerce üyesinin, haberleşmek için kullandıkları çağrı cihazlarının patlaması sonucu ağır yaralandığını söyledi.

İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan bir Hizbullah yetkilisi, çağrı cihazlarının patlatılmasının İsrail ile yaklaşık bir yıldır süren savaşta örgütün maruz kaldığı “en büyük güvenlik ihlali” olduğunu söyledi.

PATLAMALAR 30 DAKİKA SÜRDÜ

Başkent Beyrut'un güney banliyölerinde ambulanslar ilerlerken, bölge sakinleri patlamaların 30 dakikadan fazla sürdüğünü söyledi.

SON MODEL CİHAZLAR

Reuters'a konuşan üç güvenlı̇k kaynağı, Lübnan'da patlayan çağrı cı̇hazlarının Hı̇zbullah'ın son aylarda getı̇rdı̇ğı̇ son model cihazlar olduğunu belirtti.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, tüm sağlık çalışanlarını, işyerlerine giderek yaralıları tedavi etmeye ve vatandaşları kan bağışında bulunmaya çağırdı.

HİZBULLAH: ÇAĞRI CİHAZLARININ PATLATILMASI SONUCU BIRI ÇOCUK, 3 KİŞİÖLDÜ

Lübnan’daki Hizbullah Hareketi, çağrı cihazlarının patlatılması sonucu ilk belirlemelere göre biri çocuk 3 kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin yaralandığını bildirdi.

Hizbullah’tan yapılan yazılı açıklamada, hareketin çeşitli birimlerinde çalışan bazı kişilerin kullandığı “pager” isimli çağrı cihazlarında henüz bilinmeyen bir nedenle eş zamanlı patlamalar yaşandığı belirtildi.

Açıklamada, biri çocuk 3 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

Hizbullah'a bağlı “uzman birimlerin bu patlamaların nedenlerini güvenlik ve teknik açıdan kapsamlı şekilde soruşturduğu” ifade edilen açıklamada, yaralıların Lübnan’ın çeşitli bölgelerindeki hastanelerde tedavi altına alındığı aktarıldı.

Açıklama şunlar kaydedildi:

"Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar temenni ediyoruz. Halkımızı, Siyonist düşman İsrail'in psikolojik savaşı lehine yürütülen asılsız haberler ve yanlış bilgi yayma girişimlerine karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz. Bu tür söylentiler, özellikle İsrail’in kuzeydeki durumu değiştirme tehditleriyle eş zamanlı olarak gündeme getirilmektedir. Direniş, tüm birimleri ve seviyeleri ile Lübnan'ı ve kararlı halkını savunmak için en yüksek hazırlık seviyesindedir.”

Yorumlar 129 Yorum Var
  • Emin 18.09.2024 17:25
    Her zaman Türk malı tercih edin her şey tehtid oldu
  • Emin 18.09.2024 17:20
    Savaşı kazanamayacağını anlayan İsrail bu yollara başvurmuş İsrail'in bitiş hamlesi
  • a.m.g. 18.09.2024 10:52
    ilgili markaya acilen tüm dünyada dava açılmalıdır. kullanan kim varsa hemen dava açmalıdır. böyle bir rezaleti nasıl göze alabilir bir marka.
  • Hakan 18.09.2024 07:41
    Uğruna delı para saydıgınız ıphone meğer bir bombaymıs
  • Gürbüz 18.09.2024 05:30
    İŞTE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ, kötülükte üzerimize yoktur diyorlar, bunlar. Zalimoğlu zalimler.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek