Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu için bulunduğu ABD'den yurda döndü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika ziyareti esnasında, Türkevi'nde, aralarında Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Dr. Zahid Akman'ın da bulunduğu gazetecilerin sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında, Milli Savunma Üniversitesi’nin 30 Ağustos'taki mezuniyet töreninde teğmenlerin gerçekleştirdiği kılıçlı yeminine ilişkin de konuştu. Erdoğan açıklamasında, "Savunma Bakanımız ve Savunma Üniversitemizin başındaki hocamızla bir araya geldik, görüşmelerimizi yaptık ve inşallah en kısa zamanda bu işi neticeye ulaştıracağız." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan gazetecilerin kendisine yönelik "Kongre sürecini başlattınız ve çok güçlü bir değişim sinyali veriyorsunuz. Neyi ve neleri değiştirmeyi düşünüyorsunuz? Bir de 15 Temmuz’dan sonra sivil asker ilişkileri özellikle de silahlı kuvvetlerin demokratik dönüşümü konusunda çok önemli adımlar attınız ama belli ki bir ikinci kademe reform bir ihtiyaçta Ankara'daki son kılıç çatma hadisesinden sonra ortada duruyor gibi. Bu noktada da birtakım tedbirler alacak mısınız?" sorusuna şu şekilde yanıt verdi;

MEVLANA'NIN SÖZÜNÜ HATIRLATTI, DEĞİŞİM MESAJI VERDİ

"Biz Türkiye’ye 23 yıldır yeniyi anlatıyor ve yeniyi sunuyoruz. O yeninin içinde bizi biz yapan değerlerimiz en taze biçimde yer alıyor. Hazreti Mevlana’nın dediği gibi pergelimizin bir bacağı işte o değerlerde sabit, diğer bacağımız alemi dolaşıyor. Biz, milletin mesajını en doğru biçimde okuduk, o mesajı gereğini yerine getirmek için değişim diyoruz. Sözünü ettiğimiz değişim bir yeniden doğuş hamlesidir. Yunus'un dediği gibi “Her dem yeniden doğarız. Bizden kim usanası?” Biz şimdi bunun gereğini yerine getiriyoruz. 

"BURASI KENDİNİ BİLMEZLERİN AT OYNATTIĞI BİR MEYDAN DEĞİL"

Kılıç meselesine gelince, bu mesele birkaç kendini bilmezin ne yazık ki ortaya koyduğu bir karmaşaydı. Şu anda gerek Milli Savunma Üniversitesi, gerek Kara Kuvvetleri Komutanlığı, gerekse Milli Savunma Bakanımız, müşterek çalışmalarını sürdürüyorlar ve bu işin içerisindekiler kimlerse bunların hak ettikleri cezayı almasını temin edeceğiz. Burası kendini bilmezlerin at oynattığı bir meydan değil. Biz bu kendini bilmezlerin at oynattığı meydana ülkemizi kesinlikle bırakamayız.

Buna göre de adımımızı atacağız. Savunma Bakanımız ve Savunma Üniversitemizin başındaki hocamızla bir araya geldik, görüşmelerimizi yaptık ve inşallah en kısa zamanda bu işi neticeye ulaştıracağız."

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Tedbir akıl! 26.09.2024 22:01
    Bu dönem savunma mezunlarını iptal edin! çünkü bu kılıç yemini ile güvensizlik verdiler! yarın ne olacağı bilinemez!