Emekli sandığında kamu işçileri, SGK işçileri ve Bağ-kur işçileri var. 2024'te emekliliği hak etmiş kaç kişi var? 2025'te hak eden kaç kişi var? Bu sayılar belli olduktan sonra yol haritası ortaya çıkar. Çalışma Bakanlığı ve Maliye, Hazine Bakanlığımız birlikte çalışıyorlar. Bir kişi bile olsa, düzenleme yapalım ve kamuoyuna açıklayalım. Mevcut emeklilerle alakalı değil, 2024'te emekliliği hak etmiş ama çalışmaya devam ediyor. 

Sosyal güvenlik yasasına kesinlikle ihtiyaç var. Sürdürülebilirlik çok önemli, hakkaniyetli bir emeklilik sistemi olmalı. Biz merkezi bütçemizde her yıl çok ciddi bir kaynağı düşük emekli maaşı alan emekliler için harcıyoruz. 16 milyon 120 bin civarında emekli var. Emeklilik bütçesi arttıkça merkezi bütçemizden daha çok harcıyoruz. Bizim bugünden itibaren bazı tedbirler geliştirmemiz lazım ki gelecek nesillere aktaracağımız bir sistem olsun. 

Ortak bir akılla çözümü ortaya koyup sahiplenmek gerek. En düşük maaşı artırınca daha çok prim ödeyen mağdur oluyor. Ortaya adil, dengeli ve bütçeye zarar getirmeyecek bir sistem çıkartmalıyız. 

Yorumlar 0 Yorum Var