Kassam Tugaylarının Telegram hesabından yapılan açıklamalarda, saldırılara ilişkin bilgi verildi.
Açıklamada, "Kassam mücahitlerinin Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki Blok 2 bölgesine giren düşman askerleriyle çatışmaya girdiği" ifade edildi.
Çıkan çatışmada, İsrail askerleri arasında ölen ve yaralananların olduğu vurgulandı.
Kassam'dan yapılan ikinci açıklamada, "Kuzeydeki Tevam Mahallesi'nde çıkan çatışmada Siyonist askerlerden birinin sıfır mesafeden öldürüldüğü, bölgeye gelen yardım helikopterindeki askerlere yönelik antipersonel patlayıcılarla düzenlenen saldırılarda da İsrail askerlerinden ölen ve yaralananların olduğu" belirtildi.
Aynı bölgede İsrail askerilerini taşıyan bir aracın patlayıcılarla hedef alındığına yer verilen açıklamada, İsrail'e ait bir Merkava tankının da "Şuvaz" adlı el yapımı patlayıcı ile hedef alındığı kaydedildi.
Öte yandan İslami Cihad'ın silahlı kanadı Kudüs Seriyyeleri de İsrail ordusuna düzenledikleri saldırılara ilişkin açıklama yaptı.
Kudüs Seriyyeleri'nin açıklamasında, Gazze Şeridi'ne paralel bölgede gasbedilen Filistin toprakları üzerine kurulan Sderot ve diğer Yahudi yerleşimlerine roketle saldırılar düzenlendiği bildirildi.
Kassam ve Kudüs Seriyyeleri'nin söz konusu açıklamalarına ilişkin İsrail tarafından henüz yorum yapılmadı.
-
Türk
09.10.2024
10:57
Allah mücahitlerin yar ve yardımcısı olsun..
Beğen
/ 9 kişi beğenmiş
-
İnsan
09.10.2024
10:56
Ellerinize sağlık ALLAH sizleri korusun
Beğen
/ 6 kişi beğenmiş
-
Reco
09.10.2024
10:10
Tankın rengi tam ortama uygun yapmışlar kafirler
Beğen
/ 4 kişi beğenmiş
-
Ahmet
09.10.2024
09:37
Allah yardımcınız olsun kardeşlerim.
Ellerinize sağlık.
Beğen
/ 5 kişi beğenmiş
-
kalbi hüşyar
09.10.2024
09:13
Ölmemiştir gebermiştir onlar
Beğen
/ 6 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle