Arnavutluk'ta Vatikan benzeri devlet kurmayı amaçlayan Dünya Bektaşi Merkezinin lideri Edmond Brahimaj, soykırımcı İsrail'e destek mesajı verdi. Brahimaj, "Kendimi İsrail halkının kardeşi olarak görüyorum" dedi.

Arnavutluk’taki Dünya Bektaşi Merkezinin lideri Baba Mondi olarak bilinen Edmond Brahimaj, İsrail'in The Jerusalem Post Gazetesi’ne konuştu. 

İsrail'i birkaç kez ziyaret ettiğini ve tekrar görmek istediğini ifade eden Baba Mondi, daha önce de İsrailli grupları misafir ettiğini belirtti. 

İSRAİL HALKININ KARDEŞİYMİŞ!

İsraillilere övgüler dizen Baba Mondi şunları söyledi: 

"İsrail’i biliyorum ve kendimi İsrail halkının kardeşi olarak görüyorum. Oradaki dostlarımla birlikte tüm İsrail’i gezdim. Misafirperverliklerinden çok etkilendim.  Beni bir kardeş, bir arkadaş gibi ağırladılar." 

İsrail'e açık destek veren Baba Mondi, Arnavutluk'ta Bektaşi devleti kurmayı amaçlıyor. Tiran'da Vatikan benzeri bir Bektaşi devleti kurulması için Arnavut hükümetinden yasa çıkarmasını talep eden Mondi, uluslararası toplum tarafından tanınmak devlet olarak tanınmak istiyor. 

Daha önce yaptığı açıklamada, söz konusu planı uygulamalar için farklı stratejiler geliştirdiklerini belirten Baba Mondi, "Ancak öncelikle Arnavutluk hükümetinin statümüzü değiştiren bir yasa çıkarması gerekiyor" demişti. 

2 milyon 400 bin nüfuslu Arnavutluk'un yüzde 5'ini Bektaşiler oluşturuyor. 

FETÖ'YLE AYNI YOLU İZLİYOR

Bektaşi Tarikatı'nın tam egemen olması istediğini açıkça dile getiren Baba Mondi, "Bu hamle, Tarikat'ın küresel dinler arası diyaloğu teşvik etme ve dünya çapında şiddet içeren aşırıcılığın yükselişine karşı koyma konusundaki rolünü güçlendirmesini sağlayacak" demişti. "Dinler arası diyalog" kisvesiyle kendini dünyaya tanıtmaya çalışan FETÖ de diğer inançlara mensup din adamlarıyla bağlantı kuruyor, Hristiyan ve Musevi kuruluşlarla ortak proje geliştiriyordu.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Hasan 15.10.2024 17:49
    Yahu bu soysuz kafir zaten siyonist ajanı. Böyle imansız bektaşi mi olur.
  • heryer 1461 15.10.2024 17:39
    Belli oldu aslı-astarı
  • Hoca Nasrettin 15.10.2024 17:18
    Bektaşiliğin neresinde çocukları öldürmek var. Yeni bektaşilikte insan tanımı ve sevgi tanımı yahudileri övmek midir?