Diyarbakır Valiliği, kentte 13 Ekim'de düzenlenmek istenen izinsiz mitinge ilişkin yaptığı açıklamada; terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edilen 15 kişinin daha gözaltına alındığını kaydetti.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ilde 13 Ekim'de DEM Parti tarafından yapılmak istenen miting ile ilgili açıklamalar sırasında terör örgütü propagandası yapıldığının tespit edildiği belirtildi.

15 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Açıklamada, "Terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edilen 15 kişi daha bu sabah gözaltına alınmıştır. 8 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Diyarbakır'ın huzurunu bozmak isteyenlere kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz." ifadeleri kullanıldı.

Diyarbakır Valiliğince, 13 Ekim'de yapılan açıklamada da İstasyon Meydanı'nda düzenlenmek istenen mitingin, kamu düzeni ve güvenliğini bozabileceği değerlendirilerek Valilikçe yasaklandığı hatırlatılmış, terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve haklarında adli işlem başlatıldığı bildirilmişti.

Yorumlar 0 Yorum Var