İletişim Başkanı Altun: "Vatandaş diplomasisi vasıtasıyla kurulan bağlar güçlünün haklı değil, haklının güçlü sayıldığı küresel düzenin inşasına katkı sağlayacaktır"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, bölgede ve küresel arenada cereyan eden hadiselerin toplumlar arası anlayış ve hoşgörü zeminin önemini gösterdiğini dile getirdi.

Vatandaş diplomasisinin toplumlar arasında karşılıklı hoşgörü ve saygı ortamının genişlemesine ve farklı kültürel aidiyetleri olan bireyler arasında duygudaşlığın oluşmasına imkan tanıyacağına inandıklarını söyleyen Altun, "Vatandaş diplomasisi vasıtasıyla hakikat ve adalet temelinde kurulan bağlar, güçlünün haklı değil haklının güçlü sayıldığı küresel düzenin inşasına katkı sağlayacaktır. Bölgesel ve küresel düzlemde kördüğüm haline gelen birçok uluslararası soruna toplumlar arasındaki dayanışma ve işbirliği yoluyla çözüm bulunabilmesi mümkündür. Öte yandan hakikat ve adalet düsturlarıyla şekillenen vatandaş diplomasisinin ülkemize karşı yürütülen dezenformasyon ve kara propaganda faaliyetlerine karşı dalgakıran rolü üstleneceğine inanıyoruz." diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN POTANSİYELİ VE YÜKSELEN GÜCÜNÜ TÜM DÜNYAYA ANLATMAYI SÜRDÜRECEĞIZ"

Altun, ülkenin uzun yıllardır maruz kaldığı kara propaganda ve dezenformasyon faaliyetlerinin cari küresel sömürge düzeninin bir uzantısı olduğunu bildiklerini ifade etti.

Hem bu saldırılara "dur" demek hem de yılmadan hakikati ortaya koymak adına bugün olduğu gibi yarın da ellerinde her türlü imkan ve araçtan istifade edeceklerini vurgulayan Altun, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın her platformda ifade ettiği 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' şiarını kuvveden fiile geçirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin, tıpkı sporda olduğu gibi diğer birçok alanda sahip olduğu potansiyeli ve yükselen gücünü tüm dünyaya anlatmayı sürdüreceğiz. Olumsuz algıları ifşa etmenin gerekli ama yeterli olmadığının, ülkemize ve milletimize dair doğruları da anlatmanın son derece kıymetli olduğunun bilincindeyiz. Bu bilinçle sürdürdüğümüz çalışmalarda Vatandaş Diplomat Projesinin büyük bir boşluğu doldurduğuna inanıyorum."

Altun, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak başta olmak üzere, programa katkı sunan herkese teşekkür etti.

Programa, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da katıldı.

Yorumlar 0 Yorum Var