Lübnan'da bir köy, İsrail güçlerinin köye bombalar yerleştirmesi sonrası yerle bir edildi. Tüm bombaların aynı anda patlatılması sonucu köyden geriye, sadece toprak ve yıkıntılar kaldı. 

İsrail'in Lübnan'daki kara saldırısı sürüyor. Lübnan'ın dörtte birinden fazlasının tahliyesini talep eden İsrail ordusu, Hizbullah'ın silah depolarını ve tünellerini hedef alıyor.

İsrail güçleri, Çarşamba günü Lübnan-İsrail sınırında bulunan Mahbib köyünde, Hizbullah'a ait olduğunu söylediği tüneller bulduğunu iddia etti. İsrail askerleri, bu açıklamadan hemen sonra tüm köye bombalar döşedi.

Bombaları döşedikten sonra köyden uzaklaşan İsrail askerleri, köyün tamamını uzaktan patlattı ve patlamayı görüntüledi. Lübnan medyasına göre Mahbib köyü, önemli bir türbeye ev sahipliği yapıyordu.

Patlama, İHA'larla da görüntülendi. Patlama sonucu bütün köyün toz bulutlarıyla kaplandığı görülüyor. Uydu görüntüleme şirketi Planet Labs, köyün patlamadan önceki ve sonraki halinin görüntülerini yayınladı. Görüntüler, köyden geriye hiçbir şey kalmadığını gözler önüne seriyor.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • B.Ali 17.10.2024 14:53
    Moğollar, naziler falan bunların eline su dökemez öyle aşağılık bir mahluk sürüsü bunlar.
  • Hakan TAŞÇI 17.10.2024 13:47
    İnsanlığın ve insani değerlerin katili . İsrailin dünyadaki insanları köleleleştirme ve vatalarını savunan tüm insanlık için verilen özgğrlük mücadelesidir YAHUDİLER DESTEKÇİLERİ ABD VE AB ÜLKELERİ İNGİLTERE ALMANYA FRANSA kölelik ve Sömürgecilik sisteminin devamı için destekliyorlar.
  • misafir 17.10.2024 12:25
    bunlar insanmı başka bir mahlukatmı