Bu yıl ikinci kez Türk iş dünyası örgütü MÜSİAD'ın kadın yapılanması tarafından düzenlenen Uluslararası Farkındalık Zirvesi, insani değerlere odaklandı.

İstanbul'daki zirvede ele alınan konular arasında kadın inisiyatifi, insan hakları, iş dünyasındaki kadınlar ve teknolojik dönüşüm yer aldı.

Etkinlik, Filistin'de öldürülen kadın, çocuk ve gazetecilerin anısına bestelenen "Bir Çocuk Düştü" adlı piyano bestesiyle açıldı.

Müzik sanatçısı Hicret Nida Güllüoğlu'nun bestelediği eser konuklar tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Etkinlikte ayrıca Gazze'de öldürülen kadın ve çocukların isimleri her koltuğa bırakıldı. Zirve, ölümlerin sadece sayılardan ibaret olmadığını hatırlatarak dünyaya yaşananları fark etme çağrısında bulundu.

MÜSİAD tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan MÜSİAD Kadın Başkanı Meryem İlbahar Koca, yaptığı açıklamada, dünyanın insani ve ahlaki değerlerin yok edildiği bir dönemden geçtiğini söyledi.

İş dünyasında kadınlara yönelik şiddet, taciz ve mobbing gibi konulara değinen Koca, Filistin ve Lübnan'daki acılara dikkat çekerek, dünya kamuoyunun ikiyüzlü yaklaşımlarını eleştirdi.

Koca konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "İnsan hakları, din, dil veya ırk gözetmeksizin tüm insanlığı kapsayan bir çerçevedir. Ancak Filistin ve Lübnan söz konusu olduğunda, kadınların, çocukların veya gazetecilerin yaşamlarına yönelik farklı bir tutum sergileniyor. İnsani değerleri yok sayan bu yaklaşımı reddediyoruz."

Etkinlikte sahne alan Kanadalı yazar Jenny Molendyk Divleli de konuşmasında Gazze'ye değindi.

Divleli'nin Zamanın Ruhu başlıklı konuşmasında Gazze'deki trajedi ve bu olayların günümüzdeki etkileri analiz edildi ve katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Yorumlar 0 Yorum Var