Tom Cruise'un oynadığı "Top Gun" filmlerinin oyuncularının eğitmeni ünlü Charles Thomas "Chuck" Coleman New Mexico'da düzenlenen bir hava gösterisinde meydana gelen kazada hayatını kaybetti.

Yetkililer Pazartesi günü yaptıkları açıklamada, New Mexico'daki bir hava gösterisi sırasında küçük bir uçağın düşmesi sonucu ölen bir kişinin yüzlerce hava gösterisinde akrobasi gösterileri yapmış başarılı bir pilot olduğunu söyledi.

Şehir yetkilileri, Charles Thomas "Chuck" Coleman'ın Las Cruces Uluslararası Havaalanı'ndaki Las Cruces Hava ve Uzay Fuarı sırasında Pazar günü saat 14:30 sularında düşen iki kişilik Extra Flugzeugbau EA300 tek kanatlı uçaktaki tek kişi olduğunu söyledi.

Yetkililer, Coleman'ın uçak havaalanının yaklaşık bir kilometre batısına düştüğünde akrobasi gösterileri yaptığını söyledi. Kazadan sonra hava gösterisi iptal edildi.

Coleman'ın web sitesinde Kaliforniya merkezli olduğu ve 10.000 saatten fazla uçuş süresine sahip bir mühendis, akrobasi ve test pilotu olduğu belirtildi.

Web sitesine göre Coleman yüzlerce hava gösterisinde sahne aldı ve akrobasi uçaklarında 3.000'den fazla sürüş sağladı. Ayrıca Coleman'ın 2022 yapımı "Top Gun" filmindeki oyuncular için akrobasi uçuş eğitmeni olduğu belirtildi: Maverick" filminde oyuncuları ABD Donanması F-18 Hornet'leriyle uçuşa hazırlamak için 100'den fazla uçuş gerçekleştirdiği belirtildi. Las Cruces Belediye Başkanı Eric Enriquez Pazartesi günü yaptığı açıklamada "Chuck Coleman'ın sevdiklerine ve hayranlarına en derin taziyelerimizi sunuyoruz" dedi.

New Mexico Eyalet Polisi, Federal Havacılık İdaresi ve Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu kazayı soruşturuyor. İlk soruşturma sırasında havaalanı geçici olarak kapatıldı ve sadece tarifeli ve acil müdahale uçuşlarına izin verildi.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Misafir 22.10.2024 18:45
    Adamın bi resmini koyun
  • SYB 22.10.2024 17:33
    Fazla zorlamış...