İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin, İran'a yönelik saldırı planını onayladığı bildirildi. Şimdi yanıtın verilmesi için hükümetin kararının beklenildiği ifade ediliyor.
İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İran’a yönelik saldırı planlarını onayladı. Saldırının ne zaman gerçekleştirileceği ise İsrail hükümetinin kararına bağlı olarak bekleniyor.
İsrail ordu radyosuna konuşan bir yetkili, ABD istihbarat belgelerinin sızdırılmasının ardından saldırının ertelendiği yönündeki haberlerin doğru olmadığını savundu. Aynı yetkili, İsrail'in saldırı için "uygun zamanı seçeceğini" belirtti.

Öte yandan, İran 1 Ekim’de İsrail'e füze saldırısında bulunmuştu ve Tel Aviv yönetimi, bu saldırıya karşılık verileceğini bildirmişti. Kanal 13’teki habere göre, ABD'nin İsrail'den İran’a yönelik saldırısını "yumuşatmasını" istediği iddia edildi; ancak bu konuda İsrail yönetiminden bir açıklama yapılmadı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise Tel Aviv'de yaptığı açıklamada, İsrail'in yanıtının "gerginliği artırmaması" gerektiğini vurguladı.
 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Efsane 25.10.2024 10:14
    Bunlar yemin ederim İngiliz oyunu İngiliz biliyor bu coğrafyada En büyük engel Rusya Türkiye İran hedef saptırma asıl hedef Türkiye ve Rusya arkadaşlar İran İngilizin sağ koludur