Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) ve kıta sahanlığı konularındaki anlaşmazlıklarla ilgili Türkiye ile herhangi bir çözüm olasılığının bulunmadığını belirterek, gerekirse ordularının devreye girebileceğini söyledi. Miçotakis, Yunanistan’ın dış politika stratejileri üzerine "Vima" gazetesinin düzenlediği konferansta yaptığı konuşmada, bölgedeki gerginliği artıracak açıklamalarda bulundu.

Miçotakis, “Ordumuzun geçmişte devreye girdiği zamanlara şahit oldum. Gerekirse bunu tekrar yaparız, ancak böyle bir duruma gerek kalmayacağını ümit ediyorum” şeklinde konuşarak, tansiyonun tırmanması halinde askeri müdahale ihtimaline dikkat çekti.

Kıta sahanlığı ve MEB sınırları konusunda Türkiye'nin görüşlerinin değişmediğini belirten Miçotakis, “Kıta sahanlığımızı korumak zorundayız” diyerek Yunanistan’ın bu meselede taviz vermeyeceğini vurguladı.

Başbakan Miçotakis, Suriye’deki gelişmelere de değinerek, Ortadoğu’daki değişimlerin büyük önem taşıdığını, Yunanistan’ın mülteci krizi ve Ortodoks koruyuculuğu gibi sebeplerle bölgede önemli bir rolü olduğunu ifade etti.

Miçotakis son olarak Kıbrıs’a yönelik de sert açıklamalarda bulunarak, "Kıbrıs'ın kuzeyi işgalin esiri kalmaya devam ediyor. Tek hedefimiz, işgal ordularının bulunmayacağı, garantörlüklerin olmayacağı birleşmiş bir Kıbrıs'tır" dedi.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • İti Kovan 16.12.2024 04:24
    Şu ponponlu terlikli ordunun İngilizin eteğinin altından çıktıktan sonraki halini görmüştük 100 sene önce. Yarın bir gün de o çok güvendiğin Abd seni dımdızlak ortada bırakırsa görürsün dünyanın kaç bucak olduğunu. Tarih tekerrürden ibarettir demişler. Ders alınsaydı hiç tarih tekerrür eder miydi?
  • Fahri özcan 16.12.2024 02:38
    Senin ordundamı var miço Türkiye olmasa bir orman yangınıyla bile baṣ edemiyorsun komik olma
  • YILMAZ 16.12.2024 02:19
    Anlaşılan ABD'nin dalına oturmuş, o bindiği dal kırılıp da bi tarafına batmasın.
  • Ali ihsan 15.12.2024 22:40
    Hadi lan tırsık.Sen ordunu devreye sok bizde kayıtlı avcılarımızı
  • Hamdi Baba 15.12.2024 20:12
    Sinek ısırmış bunu ordusu kim abmi