Galler'de yaşayan James Howells, 2013 yılında yanlışlıkla çöpe attığı ve şu anki değeri 740 milyon dolar olan Bitcoin servetini geri almak için on yıldır mücadele ediyor. Geçtiğimiz ay İngiltere Yüksek Mahkemesi'nde Newport Belediyesi'ne karşı açtığı davayı kaybeden Howells, çöp sahasında arama yapma hakkını elde edemedi. Ancak belediyenin çöp sahasını kapatma kararı, sürece yeni bir boyut kattı.
Belediye, alanın bir kısmını güneş enerjisi santraline dönüştürmek için gerekli izinleri aldı. Bu durum, kayıp Bitcoin'lerin bulunma ihtimalini daha da zorlaştırıyor. Howells, belediyenin kapanma kararının kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu belirterek, "Oysa şimdi, benim arama yapmama izin vermeden burayı kapatmaya hazırlanıyorlar" dedi.
Howells, yatırımcılarla görüşerek çöp sahasını satın alma ihtimalini değerlendiriyor. Bu hamle, kayıp servetini geri almak için son çare olarak görülüyor.