Dünyanın en büyük inşaat sahası konumundaki deprem bölgesinde, toplam 3 bin 481 şantiyede, 182 bin kişilik personel ordusuyla eşsiz bir seferberlik yürütülüyor.
Hafta boyu gündüz saatlerinde kesintisiz yürütülen çalışmalar, gece olunca vinçlerin şantiyeyi aydınlatmasıyla devam ediyor. 11 ilde 2025 yılını 'final senesi' ilan eden bakanlık, 7/24 devam eden çalışmalarda özellikle son dönemde çarpıcı başarılara imza attı.
Eylül ayında 100 bin olan bu sayı, ekimde 130 bine, kasımda 155 bine, aralık ayı sonunda ise 201 bine ulaştı. Böylelikle 3 aylık süreç içerisinde teslim edilen konut sayısı 101 bin arttı.
Şu ana kadar 202 bine yakın konut ve iş yerini teslim eden bakanlık, yıl sonuna kadar 251 bin yapıyı daha tamamlayarak 11 ildeki tüm inşaat çalışmalarını sona erdirmeyi hedefliyor. Sene sonu itibarıyla tüm çalışmalar bittiğinde, ilk günden itibaren yalnızca konut yapımı için harcanan tutarın 57 milyar dolara ulaşması bekleniyor.