Ekonomist Robin J. Brooks, İran’la yeniden sıcak çatışma ihtimalinin piyasalarda yeni bir dalgalanmaya neden olabileceğini ifade ederek petrol fiyatlarındaki yüzde 10'luk yükselişin altını yüzde 4, gümüşü ise yüzde 8 düşürebileceğini hesaplayan Brooks, olası kayıpların abartılı olabileceğini ve belirsizliğin sona ermesiyle değerli metallerin tekrarda toparlanabileceğini ifade etti.

Ayrıca yeni saldırıların başlamasının ise artık büyük ölçüde beklendiğini belirten Brooks, bu nedenle 2026’nın başındaki kadar sert düşüşlerin tekrarlanmasının çok düşük ihtimal olduğunu ama mevcut belirsizlik döneminin sona ermesi halinde altın ve gümüş fiyatları yeniden toparlanabileceğini ifade etti.

Yasin Akça Haber7.com - Editör
Haber 7 - Yasin Akça

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümünden 2011 yılında mezun oldum. Daha önce çeşitli haber kanallarında ve yerel gazetelerde Haber Editörü ve Haber Kurgu yönetmeni görevlerinde bulundum. Haber7.com’da mesleki hayatıma devam etmekteyim.
Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek